Heraclides de Lícia: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Bot: Cambiada Categoria:Oradors grecs
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Heràclides de Liea''' (''Heracleides'', {{polytonic| Ἡρακλείδης }}) fou un retòric grec nascut a Liea (''Lyeia'') que va viure al [[segle II]]. Fou deixeble d'[[Herodes Àtic]] i va ensenyar retòrica a [[Esmirna]] amb gran èxit. Va escriure {{polytonic|ἐγκώμιον πόνου}} i el va mostrar al seu rival [[Claudi Ptolemeu]] que li va retornar amb una nota que deia "aquí podràs llegir els teus propis elogis". Va morir als vuitanta anys. Havia publicat una edició revisada dels discursos de [[Nicetes]].
'''Heràclides de Liea''' (''Heracleides'', {{polytonic| Ἡρακλείδης }}) fou un retòric grec nascut a Liea (''Lyeia'') que va viure al [[segle II]]. Fou deixeble d'[[Herodes Àtic]] i va ensenyar retòrica a [[Esmirna]] amb gran èxit. Va escriure {{polytonic|ἐγκώμιον πόνου}} i el va mostrar al seu rival [[Claudi Ptolemeu]] que li va retornar amb una nota que deia "aquí podràs llegir els teus propis elogis". Va morir als vuitanta anys. Havia publicat una edició revisada dels discursos de Nicetes.


[[Categoria:Oradors de l'antiga Grècia]]
[[Categoria:Oradors de l'antiga Grècia]]

Revisió del 15:07, 17 gen 2008

Heràclides de Liea (Heracleides, Ἡρακλείδης ) fou un retòric grec nascut a Liea (Lyeia) que va viure al segle II. Fou deixeble d'Herodes Àtic i va ensenyar retòrica a Esmirna amb gran èxit. Va escriure ἐγκώμιον πόνου i el va mostrar al seu rival Claudi Ptolemeu que li va retornar amb una nota que deia "aquí podràs llegir els teus propis elogis". Va morir als vuitanta anys. Havia publicat una edició revisada dels discursos de Nicetes.