Diferència entre revisions de la pàgina «Sensació»

Salta a la navegació Salta a la cerca
579 bytes afegits ,  fa 2 anys
El primer paragraf
m (Afegint plantilla:Viccionari-lateral)
(El primer paragraf)
La '''sensació''' és la impressió que produïxen les coses per mitjà dels sentits i que arriba al sistema nerviós central, és la resposta immediata que donen els òrgans sensorials davant de la recepció d'un estímul. També és l'encarregada de donar resposta immediata als òrgans dels sentits enfront de l'estímul que rep d'estos, i d'altra banda, la percepció serà la interpretació de les mencionades sensacions a l'atribuir-los no sols significat sinó també organitzar-les.
La '''sensació''' és la [[dada]] que prové d'un dels [[sentit]]s i que s'emmagatzema a la [[ment]] de forma simple, prèvia a la [[idea]], que ja implica un processament. És per tant un [[estímul]] en brut des de la [[realitat]] que pot provocar una resposta per part del [[cervell]].
 
Tota sensació ([[David Hume|Hume]] les anomenava [[impressions]]) té un component [[subjectiu]], ja que dues persones no tenen les mateixes dades, perquè els seus òrgans són sempre diferents i actuen com a [[filtre]] davant l'exterior., La sensació és el pas previ a la [[percepció]], que ja ordena les dades amb [[categories]] [[ment]]als.
 
Desde el punt filosofic; té múltiples significats per la seua ambigüitat i també per la variació de sentit que patix en cada època. Per a alguns pensadors, la sensació és un mode inferior de coneixement i fins dubten que es tracte d'un coneixement. Per exemple, Plató, afirma que la sensació o percepció sensible, no és un coneixement verdader, ni tan sols del món sensible.
 
{{Viccionari-lateral|sensació}}
2

modificacions

Menú de navegació