Pedra foguera: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Revertides les edicions de 79.146.211.171. Si penseu que és un error, deixeu un missatge a la meva discussió.
Cap resum de modificació
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Línia 1: Línia 1:
{{Infotaula de roca}}
{{Infotaula de roca}}
Una '''pedra foguera''' o '''pedrenyal''' és una [[roca sedimentària]] de color negre. És una varietat del [[sílex]] i antigament s'emprava juntament amb la [[pirita]] per a fer [[foc]].<ref>{{GEC|0235889|pedra foguera}}</ref> Donant cops amb dues pedres fogueres una contra l'altra s'aconsegueix fer una [[espurna]], que al caure sobre fulles seques origina el foc. Actualment ja no s'utilitza en la fabricació de pedres d'[[encenedor]], ha estat substituïda pel [[ferroceri]].
Una '''pedra foguera''' o '''pedrenyal''' és una [[roca sedimentària]] de color negre. És una varietat del [[sílex]] i antigament s'emprava juntament amb la [[pirita]] per a fer [[foc]].<ref>{{GEC|0235889|pedra foguera}}</ref> Picant dues pedres fogueres l'una contra l'altra s'obté una [[espurna]], que caient sobre fulles seques origina el foc. S'utilitzaven en els [[pedrenyal]]s, [[armes de foc/arma de foc]] primitives. Actualment ja no s'utilitza en la fabricació de pedres d'[[encenedor]], ha estat substituïda pel [[ferroceri]].


== Vegeu també==
== Vegeu també==

Revisió del 20:19, 16 abr 2017

Infotaula de rocaPedra foguera
Tipussílex Modifica el valor a Wikidata

Una pedra foguera o pedrenyal és una roca sedimentària de color negre. És una varietat del sílex i antigament s'emprava juntament amb la pirita per a fer foc.[1] Picant dues pedres fogueres l'una contra l'altra s'obté una espurna, que caient sobre fulles seques origina el foc. S'utilitzaven en els pedrenyals, armes de foc/arma de foc primitives. Actualment ja no s'utilitza en la fabricació de pedres d'encenedor, ha estat substituïda pel ferroceri.

Vegeu també

Referències