Pedra foguera: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Cap resum de modificació
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Línia 1: Línia 1:
{{Infotaula de roca}}
{{Infotaula de roca}}
Una '''pedra foguera''' o '''pedrenyal''' és una [[roca sedimentària]] de color negre. És una varietat del [[sílex]] i antigament s'emprava juntament amb la [[pirita]] per a fer [[foc]].<ref>{{GEC|0235889|pedra foguera}}</ref> Picant dues pedres fogueres l'una contra l'altra s'obté una [[espurna]], que caient sobre fulles seques origina el foc. S'utilitzaven en els [[pedrenyal]]s, [[arma de foc|armes de foc]] primitives. Actualment ja no s'utilitza en la fabricació de pedres d'[[encenedor]], ha estat substituïda pel [[ferroceri]].
Una '''pedra foguera''', '''pedra de foc''' o '''pedrenyal''' és una [[roca sedimentària]] de color negre. És una varietat del [[sílex]] i antigament s'emprava juntament amb la [[pirita]] per a fer [[foc]].<ref>{{GEC|0235889|pedra foguera}}</ref> Picant dues pedres fogueres l'una contra l'altra s'obté una [[espurna]], que caient sobre fulles seques origina el foc. S'utilitzaven en els [[pedrenyal]]s, [[arma de foc|armes de foc]] primitives. Actualment ja no s'utilitza en la fabricació de pedres d'[[encenedor]], ha estat substituïda pel [[ferroceri]].


== Vegeu també==
== Vegeu també==

Revisió del 19:56, 16 abr 2017

Infotaula de rocaPedra foguera
Tipussílex Modifica el valor a Wikidata

Una pedra foguera, pedra de foc o pedrenyal és una roca sedimentària de color negre. És una varietat del sílex i antigament s'emprava juntament amb la pirita per a fer foc.[1] Picant dues pedres fogueres l'una contra l'altra s'obté una espurna, que caient sobre fulles seques origina el foc. S'utilitzaven en els pedrenyals, armes de foc primitives. Actualment ja no s'utilitza en la fabricació de pedres d'encenedor, ha estat substituïda pel ferroceri.

Vegeu també

Referències