Phyllostachys edulis: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
mCap resum de modificació
m Correcció i enllaç
Línia 18: Línia 18:
| binomial = '''Phyllostachys pubescens'''
| binomial = '''Phyllostachys pubescens'''
}}
}}
El '''moso bambú'''{{cal citació}}, ''Phyllostachys pubescens'', és una [[espècie]] de [[bambú]]s de la família [[Poàcies]] i de la subfamília [[bambusoideae|bambusoides]]. El [[rizoma]] és de tipus monopoidal, són els bambús que més s'estenen. Es caracteritzen per tenir, només, dues branques en cada entrenús i entrenusos molt distanciats. Es troben a tots els continents; a [[Europa]] les [[canya (planta)|canyes]] aconsegueixen alçades de més de 20 [[metre]]s i tenen el record de creixament vegetal: 1 metre en 24 hores al parc de la [[bambouseraie]] d'[[Anduze]], solen resistir el fred fins a -22[[ºC]] i són molt apreciats per la seva [[fusta]].
El '''moso bambú'''{{cal citació}}, ''Phyllostachys pubescens'', és una [[espècie]] de [[bambú]]s de la família [[Poàcies]] i de la subfamília [[bambusoideae|bambusoides]]. El [[rizoma]] és de tipus monopoidal, són els bambús que més s'estenen. Es caracteritzen per tenir, només, dues branques en cada entrenús i entrenusos molt distanciats. Es troben a tots els continents; a [[Europa]] les [[canya (planta)|canyes]] aconsegueixen alçades de més de 20 [[metre]]s i tenen el record de creixement vegetal: 1 metre en 24 hores al parc de la [[Bambuseria de Prafrance]] d'[[Anduze]], solen resistir el fred fins a -22[[ºC]] i són molt apreciats per la seva [[fusta]].


[[Categoria:Phyllostachys]]
[[Categoria:Phyllostachys]]

Revisió del 18:39, 23 gen 2008

Infotaula d'ésser viuPhyllostachys edulis Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdrePoales
FamíliaPoaceae
TribuBambuseae
GènerePhyllostachys
EspèciePhyllostachys edulis Modifica el valor a Wikidata
J.Houz.
Nomenclatura
BasiònimBambusa edulis Modifica el valor a Wikidata

El moso bambú[cal citació], Phyllostachys pubescens, és una espècie de bambús de la família Poàcies i de la subfamília bambusoides. El rizoma és de tipus monopoidal, són els bambús que més s'estenen. Es caracteritzen per tenir, només, dues branques en cada entrenús i entrenusos molt distanciats. Es troben a tots els continents; a Europa les canyes aconsegueixen alçades de més de 20 metres i tenen el record de creixement vegetal: 1 metre en 24 hores al parc de la Bambuseria de Prafrance d'Anduze, solen resistir el fred fins a -22ºC i són molt apreciats per la seva fusta.