Diferència entre revisions de la pàgina «Personalitat»

Salta a la navegació Salta a la cerca
1 octet eliminats ,  fa 3 anys
m
bot: -al finals +a finals
m (bot: -al finals +a finals)
En primer lloc pel que fa als adults, estudis de Cosa i McCrae (1998) ens indiquen que les correlacions entre els trets del Model de Cinc Factors són de 0.7 mesurats amb 6 anys de diferència. Tot i que si mesurem els trets en dues setmanes de diferència la correlació augmenta a 0.8 i si els mesurem amb 24 anys de diferència la correlació és de 0.65. Per tant, podem afirmar que la personalitat en adults és bastant estable i similar independentment del tret que mesurem.
 
En segon lloc en adults joves i adolescents la personalitat és menys estable. Es va comprar la personalitat d’alumnes universitaris al principi i ala finals de la carrera (4 anys de diferència) i la correlació era de 0.6. I en adolescents, entre els 12 i els 16 anys (4 anys de diferència també) la correlació era de 0.4.
 
I per últim, estudiar l’estabilitat en nens és una tasca complicada, ja que fins els 10 anys es descriuran a si mateixos en termes de “bo” i “dolent”, o poden haver-hi trets com l’obertura a l’experiència o l’honestedat-humilitat que encara no s’hagin manifestat… i normalment s’acostuma a preguntar als pares o als professors.
1.134.007

modificacions

Menú de navegació