Diferència entre revisions de la pàgina «Lideratge»

Salta a la navegació Salta a la cerca
520 octets eliminats ,  fa 4 anys
Contingut afegit
m (Afegint plantilla:Viccionari-lateral)
(Contingut afegit)
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
El '''lideratge''' és el conjunt de [[capacitats]] que una persona té per influir en la ment de les persones o en un [[grup]] de persones determinat, fent que aquest equip treballi amb entusiasme, encara que la realitat sigui diferent, en l'assoliment de metes i objectius. També s'entén com la capacitat de prendre la iniciativa, gestionar, convocar, promoure, incentivar, motivar i avaluar un grup o equip. En l'[[administració d'empreses]] el lideratge és l'exercici de l'activitat executiva en un projecte, de forma eficaç i eficient, sigui aquest personal, gerencial o institucional (dins del procés administratiu de l'organització).
 
El '''lideratge''' és el conjunt de [[capacitats]] que una persona té per influir en la ment de les persones o de mis cojones.
El Diccionari de Ciències de la Conducta (1956), defineix el lideratge com a les "qualitats de personalitat i capacitat que afavoreixen la guia i el control d'altres individus". Altres definicions són: - "El lideratge és un intent d'influència interpersonal, dirigit a través del procés de comunicació, a l'assoliment d'una o diverses metes"
 
Rallph M. Stogdill, en el seu resum de teories i investigació del lideratge, assenyala que "existeixen gairebé tantes definicions del lideratge com persones que han tractat de definir el concepte. Aquí, s'entendrà el lideratge gerencial com el procés de dirigir les activitats laborals dels membres d'un grup i d'influir-hi. Aquesta definició té quatre implicacions importants.
 
Implica que hi hagi una persona (líder o no) que pugui influir i motivar els altres (seguidors). I per això en els estudis sobre lideratge es fa èmfasi en la capacitat de [[persuasió]] i [[influència]]. Tradicionalment, hom ha denominat [[carisma]] a la suma d'aquestes dues variables. Tanmateix, els estudis actuals en [[psicologia]] i [[sociologia]] han conclòs que el carisma no té la importància que històricament se li havia atorgat i que també hi ha altres factors que són més determinants a l'hora de construir el veritable lideratge.<ref>{{ref-web|url=http://anapolo.wordpress.com/2009/03/2008/olvidate-del-carisma-las-verdaderas-claves-del-liderazgo|títol=Olvídate del carisma, las verdaderas claves del liderazgo|autor=Ana Polo}}</ref>
 
== Categories i tipus de líder ==
Usuari anònim

Menú de navegació