Novembergruppe: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot posa títol a {{GEC|0046536|Novembergruppe}}
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
El '''Novembergruppe''' és un moviment cultural que es dóna a [[Alemanya]] un cop acabada la [[Primera Guerra Mundial]]. Reuneix a diversos artistes i arquitectes d'avantguarda orientats políticament a l'[[Esquerra (política)|esquerra]].<ref>{{GEC|0046536|Novembergruppe}}</ref> El nom prové de la [[Revolució Alemanya]] (1918) que en [[alemany]] es diu ''Novemberrevolution'' o [[revolució]] de [[novembre]].
El '''Novembergruppe''' és un moviment cultural que es dóna a [[Alemanya]] un cop acabada la [[Primera Guerra Mundial]]. Reuneix diversos artistes i arquitectes d'avantguarda orientats políticament a l'[[Esquerra (política)|esquerra]].<ref>{{GEC|0046536|Novembergruppe}}</ref> El nom prové de la [[Revolució Alemanya]] (1918) que en [[alemany]] es diu ''Novemberrevolution'', "[[revolució]] de [[novembre]]".


==Membres==
==Membres==
No és possible donar una llista completa dels membres, per manca de documentació i per la fluctuació. Al catàleg del 1925 va publicar-se una llista. [[Hugo Graetz]], dirigent de la Novembergruppe va publicar una segona llista el 1930, repertoriava uns 120 socis: arquitectes, pintors, músics i [[Història de l'art|historiadors de l'art]].
No és possible donar una llista completa dels membres, per manca de documentació i per la fluctuació. Al catàleg del 1925 va publicar-se'n una llista. [[Hugo Graetz]], dirigent del Novembergruppe, en va publicar una segona llista el 1930; repertoriava uns 120 socis, entre arquitectes, pintors, músics i [[Història de l'art|historiadors de l'art]].


;Membres destacats
;Membres destacats

Revisió del 09:45, 22 juny 2017

El Novembergruppe és un moviment cultural que es dóna a Alemanya un cop acabada la Primera Guerra Mundial. Reuneix diversos artistes i arquitectes d'avantguarda orientats políticament a l'esquerra.[1] El nom prové de la Revolució Alemanya (1918) que en alemany es diu Novemberrevolution, "revolució de novembre".

Membres

No és possible donar una llista completa dels membres, per manca de documentació i per la fluctuació. Al catàleg del 1925 va publicar-se'n una llista. Hugo Graetz, dirigent del Novembergruppe, en va publicar una segona llista el 1930; repertoriava uns 120 socis, entre arquitectes, pintors, músics i historiadors de l'art.

Membres destacats

Bibliografia

  • Mario De Micheli, Las vanguardias artísticas del siglo XX. Alianza Editorial, Barcelona, 2008. ISBN 978-84-206-7883-2.
  1. «Novembergruppe». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. Helga Kliemann, Die Novembergruppe. Berlín, Editorial Gebr. Mann, 1969, pàgines 50–51.