El corb 2: La ciutat dels àngels: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Creada per traducció de la pàgina «The Crow, la cité des anges»
(Cap diferència)

Revisió del 07:41, 17 jul 2017

Synopsis


El corb 2: La ciutat dels àngels
The Crow, la ciutat dels àngels és un film americà realitzat per Tim Pope, sortit l'any 1996.

Los
 Angeles ha esdevingut un annex de l'infern, el regne de Judah Earl. El braç dret d'aquest, Curve, assassina un home anomenat Ashe, i el seu fill. Com ho va fer altra temps Eric Draven, Ashe tornarà d'entre els morts als ulls de la jove Sarah, acompanyat del funest Corb, amb la finalitat de satisfer la seva implacable venjança…

 El corb 2: La ciutat dels àngels


http://esadir.cat/filmoteca/fitxa/node/El_corb_2__la_ciutat_dels_angels

https://mobile.nytimes.com/1996/08/31/movies/of-winged-justice-and-revenge-through-pecking.html

"La gran basa del film són els seus efectes especials" Inma Garrido: Cinemanía 


Distribució

  • Vincent Pérez : Ashe Corven / The Crow
  • Mia Kirshner: Sarah
  • Richard Brooks : Judah Earl
  • Iggy Pop : Curve
  • Thuy Trang : Kali
  • Thomas Jane : Nemo
  • Vincent Castellanos: Spider Monkey
  • Eric Acosta : Danny
  • Beverley Mitchell : Grace
  • Shelly Desai : Hindu
  • Alan Gelfant: Bassett
  • Tracey Ellis : Sybil
  • Kerry Rossall: Zeke Daniel
  • Ian Dury : Noah
  • Deftones : ells mateixos

Producció

Després de l'èxit del primer lliurament, ''The Crow'' (1994), Miramax encarrega una continuació, i la producció del film comença el 1995. El 1991, el realitzador de clips Tim Pope havia realitzat un curtmetratge, ''Phone'', protagonitzat per Bill Pullman, Linda Blair i Amanda Plummer. Després d'haver vist aquest curtmetratge, els germans Harvey i Bob Weinstein donen les regnes d'aquesta continuació a Pope, que embarca igualment David S. Goyer per escriure el guió. Buscant desmarcar-se del primer film i del seu actor principal Brandon Lee, Goyer té la idea de reintroduir el personatge de Sarah com a corb que torna a la vida per venjar la mort del seu fill petit.


El script original comprenia Sarah, però igualment Grange i Top Dollar, que haurien ressuscitat per combatre Ashe. Goyer, que no dona suport a aquesta idea, decideix escriure un nou script amb la finalitat de treure aquests antics personatges del guió. Alex McDowell, que ja havia treballat en el primer film i amb Tim Pope en clips, és contractat com a director artístic. Junts, desitgen donar al film un aspecte particular. Per construir els decorats i l'ambient, McDowell s'inspira en l'arquitectura del Los Angeles dels anys 1920 i 1940. Destacar que estava igualment encarregat de determinar quines escenes s'haurien de rodar en estudi, en algun lloc o en miniatures. Jeff Most i Edward R. Pressman ja presents en el primer film, hi són de nou. Goyer i Pope desitgen verdaderament fer un film diferent i desmarcar-se del primer, en el rendiment més tràgic i insuflant més profunditat als personatges. Goyer, tot treballant sobre aquest film, escriu igualment el guió de ''Dark City'', realitzat per Alex Proyas, realitzador del primer ''The Crow''.


[[Iggy Pop]], a qui s'havia proposat el paper de Funboy al primer film, fa aquí el paper de Curve. Thomas Jane fa el paper de Nemo, un dels dolents. Tori Amos va rebutjar fer de Sarah, i Jon Ben Jovi va fer una audició per obtenir el paper de Ashe, finalment atribuït a Vincent Pérez, en gran part gràcies a la seva actuació a ''Reina Margot''. Pel paper d'Ashe, Perez confessa haver-se inspirat en Jim Morrison i Hamlet.


=== Muntatge ===


Mentre que la idea original era allunyar-se el més possible del primer film, principalment per respecte per Brandon Lee, la durada del film (160 minuts) ho fa problemàtic. En un gir, Miramax, després d'haver vist el film, ordena un nou muntatge amb l'objectiu d'assemblar-se el màxim possible al primer film. Tim Pope ho rebutja, i acompanyat de David S. Goyer, abandona els seus drets sobre el film, per aquest desacord. El film serà finalment tornat a muntar, amb la finalitat de reduir-ne la durada.





Notes i referències