Licurg de Nèmea: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m enllaç
m Robot afegeix la plantilla {{Infotaula personatge}}
Línia 1: Línia 1:
{{infotaula personatge}}
Segons la [[mitologia grega]], '''Licurg''' (en grec antic Λυκοῦργος) va ser un [[rei]] de [[Nemea]], [[fill]] de [[Feres (fill de Creteu)|Feres]], (o potser de [[Prònax]]).
Segons la [[mitologia grega]], '''Licurg''' (en grec antic Λυκοῦργος) va ser un [[rei]] de [[Nemea]], [[fill]] de [[Feres (fill de Creteu)|Feres]], (o potser de [[Prònax]]).



Revisió del 00:49, 22 jul 2017

Infotaula personatgeLicurg de Nèmea
Tipuspersonatge mitològic grec Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeEurydice (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PareFeres Modifica el valor a Wikidata
FillsOfeltes Modifica el valor a Wikidata
Altres
Càrrecrei de la mitologia grega Modifica el valor a Wikidata

Segons la mitologia grega, Licurg (en grec antic Λυκοῦργος) va ser un rei de Nemea, fill de Feres, (o potser de Prònax).

Es casà amb Eurídice (algunes tradicions diuen que amb Amfítea, filla de Prònax) i va ser pare d'Ofeltes. Aquest nen havia estat confiat a Hipsípile, i va ser ofegat per una serp prop d'una font. Licurg li va procurar uns Jocs Fúnebres solemnes en honor seu que més endavant donaren lloc als jocs nemeus. Els set cabdills hi van participar i rebatejaren Ofeltes amb el nom d'Arquèmor, "inici del destí". La tomba de Licurg s'ensenyava a Nèmea, dins del bosc sagrat de Zeus.[1]

Referències

  1. Grimal, Pierre. Diccionari de mitologia grega i romana. Barcelona: Edicions de 1984, 2008, p. 329. ISBN 9788496061972. 

Bibliografia

  • Parramon i Blasco, Jordi: Diccionari de la mitologia grega i romana. Barcelona: Edicions 62, 1997, p. 138. (El Cangur / Diccionaris, núm. 209). ISBN 84-297-4146-1