Lliga Mundial Islàmica: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
desambiguo
Línia 11: Línia 11:
* Comissió de Senyals Científics de l'[[Alcorà]] i la [[sunnita|sunna]]
* Comissió de Senyals Científics de l'[[Alcorà]] i la [[sunnita|sunna]]
* El Consell Suprem Mundial de [[Mesquites]]
* El Consell Suprem Mundial de [[Mesquites]]
* El Consell de [[Xara|Jurisprudència Islàmica]]
* El Consell de [[Xaria|Jurisprudència Islàmica]]


== Vegeu també ==
== Vegeu també ==

Revisió del 16:22, 19 ago 2017

Infotaula d'organitzacióLliga Mundial Islàmica
Dades
Nom curtLIM i MWL Modifica el valor a Wikidata
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1962
FundadorSaüd de l'Aràbia Saudita Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Filial

Lloc webthemwl.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: MWLOrg.En Twitter (X): mwlorg_en Instagram: mwlorg Youtube: UCheRLSCa_r04KY3AloMRbNg Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Lliga Mundial Islàmica o Lliga Mundial Musulmana —en àrab رابطة العالم الإسلامي, Rābiṭa al-ʿĀlam al-Islāmī— és una organització no governamental islàmica. El seu actual secretari general és el Dr. Abdullah bin Abdul Mohsin Al-Turki.[1]

Després de l'abolició del califat el 1918 amb la caiguda de l'Imperi otomà, i sent que el califa exercia com a cap de l'Islam (sunnita) i successor del profeta Muhàmmad, l'islam va quedar acèfal i sense un lideratge global, fins que erudits musulmans de 22 països van fundar la Lliga Islàmica el 1962[2] a La Meca, Aràbia Saudita, encapçalada per Fàysal ibn Abd-al-Aziz, com a contrapart al panarabisme de Gamal Abdel Nasser.[3] Té 60 associacions islàmiques nacionals membres (cada país compta amb dos representants) i a més hi ha representants de minories islàmiques importants de països no islàmics.

Es diferencia de l'Organització de la Conferència Islàmica perquè, mentre aquesta és una organització política per a aglutinar estats musulmans, la Lliga Mundial Islàmica és una organització no governamental. La Lliga Mundial Islàmica té els següents cossos funcionals:

Vegeu també

Referències

  1. «Consul General of the kingdom accompanies Secretary General of the Muslim World League in his Visit to Kano's President» (en anglès). kingdom of Saudi arabia Ministry of Foreign Affairs, 04-02-2013. [Consulta: 21 juny 2013].
  2. «Secretario General de la Liga Mundial Islámica visitó Ministerio de Relaciones Exteriores de Perú» (en castellà). Webislam. [Consulta: 21 juny 2013].
  3. Henderson, Simon. «Institutionalized Islam: Saudi Arabia’s Islamic Policies and The Threat They Pose». Londres: Islam Daily, 10-09-2003. [Consulta: 22 juny 2012].

Enllaços externs