Desperta’t!: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
{{IPP}}
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{IPP}}
{{IPP}}
'''''Desperta’t!''''' ("Awake!" en anglès) és una revista publicada pels [[Testimonis de Jehovà]]. Es publica en 117 idiomes i se n'imprimeixen 60 240 000 exemplars mensuals.<ref>[https://download-a.akamaihd.net/files/media_magazines/2f/g_S_201706.pdf ¡Despertad! 3 2017 p. 2]</ref><ref name=circulation1>Newspaper Today. 20/2/2012. ''[http://www.epaperwiki.com/top-5-worlds-best-magazines/ Top 5 World’s Best Magazines]''. Consulta 30/5/2012.</ref> Juntament amb ''[[The Watchtower]]'' (''La Torre de Guaita'') constitueix un dels mitjans més importants de divulgació de les doctrines dels Testimonis de Jehovà.
'''''Desperta’t!''''' ("Awake!" en anglès) és una revista publicada pels [[Testimonis de Jehovà]]. Es publica en 121 idiomes i se n'imprimeixen 60 240 000 exemplars mensuals.<ref>[https://download-a.akamaihd.net/files/media_magazines/2f/g_S_201712.pdf ¡Despertad! 6 2017 p. 2]</ref><ref name=circulation1>Newspaper Today. 20/2/2012. ''[http://www.epaperwiki.com/top-5-worlds-best-magazines/ Top 5 World’s Best Magazines]''. Consulta 30/5/2012.</ref> Juntament amb ''[[The Watchtower]]'' (''La Torre de Guaita'') constitueix un dels mitjans més importants de divulgació de les doctrines dels Testimonis de Jehovà.


== Editors ==
== Editors ==
Línia 27: Línia 27:
''"Desperteu! fa part d'una obra educativa bíblica, mundial, mantinguda per donatius voluntaris''".
''"Desperteu! fa part d'una obra educativa bíblica, mundial, mantinguda per donatius voluntaris''".


El tiratge de més de 60,02 milions de còpies per cada edició, traduïda a 117 idiomes, disponible en la seua edició regular en paper, cinta d'àudio, disc compacte i CD-ROM ([[MP3]]), fan d'''Awake!'' una de les revistes més distribuïdes del món. Ocupa la segona posició, després de la revista ''Watchtower'', entre les revistes o periòdics religiosos més difosos del món. Del [[1919]] al [[1979]], és a dir, durant els primers seixanta anys de distribució conjunta de les revistes ''La Talaia'' i ''Desperteu!,'' foren distrubuïts pels volts de cinc bilions d'exemplars d'estos periòdics. En el segle XXI, el tiratge conjunt d'estes dues revistes arriba a més d'un bilió de còpies cada any.
El tiratge de més de 60,02 milions de còpies per cada edició, traduïda a 121 idiomes, disponible en la seua edició regular en paper, cinta d'àudio, disc compacte i CD-ROM ([[MP3]]), fan d'''Awake!'' una de les revistes més distribuïdes del món. Ocupa la segona posició, després de la revista ''Watchtower'', entre les revistes o periòdics religiosos més difosos del món. Del [[1919]] al [[1979]], és a dir, durant els primers seixanta anys de distribució conjunta de les revistes ''La Talaia'' i ''Desperteu!,'' foren distrubuïts pels volts de cinc bilions d'exemplars d'estos periòdics. En el segle XXI, el tiratge conjunt d'estes dues revistes arriba a més d'un bilió de còpies cada any.


== Referències ==
== Referències ==

Revisió del 22:35, 31 ago 2017

Infotaula de publicacions periòdiquesDesperta’t!
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguaanglès, suec i grec Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1919 Modifica el valor a Wikidata
Lloc de publicacióWarwick Modifica el valor a Wikidata
EstatEstats Units d'Amèrica i Grècia Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
EditorialSocietat Torre de Guaita de Bíblies i Tractats Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
ISSN0005-237X, 2325-5013, 2326-5469 i 2691-235X Modifica el valor a Wikidata

Lloc webjw.org… Modifica el valor a Wikidata

Desperta’t! ("Awake!" en anglès) és una revista publicada pels Testimonis de Jehovà. Es publica en 121 idiomes i se n'imprimeixen 60 240 000 exemplars mensuals.[1][2] Juntament amb The Watchtower (La Torre de Guaita) constitueix un dels mitjans més importants de divulgació de les doctrines dels Testimonis de Jehovà.

Editors

En totes les seues edicions, els drets d'autor pertanyen a la Societat Torre de Guaita de Bíblies i Tractats de Pennsilvània (Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania), als Estats Units d'Amèrica. Com és habitual en totes les publicacions d'aquesta societat actualment, els articles no van firmats per cap dels seus autors.

Línia editorial

La revista afirma voler informar i orientar les persones i abraça diversos assumptes sobre cultura general i actualitat. La seua línia editorial és de neutralitat política i ètnica. Defensa la creença en un Creador i l'esperança en l'establiment d'una nova societat humana, davall el Regne de Déu. Té una secció anomenada "Els joves pregunten" que respon usant la Bíblia les qüestions del dia rere dia que es fan els joves. La secció "Observant el món" tracta diverses notícies breus procedents de diferents països.

Fa servir fonts convencionals de notícies, però també té els seus corresponsals. Els articles d'Awake! incentiven els lectors a reconèixer que els esdeveniments mundials compleixen profecies bíbliques. Pretén convèncer-nos que vivim en els "darrers dies" i que aviat el Regne de Déu durà beneficis eterns per aquells que aprenguen i facen la voluntat de Déu.

Història

Al principi, la revista duia el títol The Golden Age (L'Edat d'Or). La primera edició fou l'1 d'octubre de 1919. Era una revista que tractava moltes àrees distintes de l'actualitat. Alertava les persones del que passava en el món i els mostrava que la verdadera solució als problemes de la humanitat era el Regnat Mil·lenari de Crist, que segons la creença dels Testimonis de Jehovà introduiria una Edat d'Or per a la humanitat. Al llarg dels anys, la coberta de la revista patí canvis, però l'orientació bàsica continuà sent la mateixa. En els seus inicis fou pensada per la distribució entre el públic en general i no només per a la utilització dels lectors regulars de les publicacions de la Societat Torre de Guaita.

En l'edició del 6 d'octubre del 1937, el títol fou canviat pel de Consolation (Consol). Este nou nom fou considerat més adient en vistes de l'opressió per la qual passaven molts i dels trastorns en què quedà involucrat el món després de la Segona Guerra Mundial.

A partir de l'edició del 22 d'agost del 1946 s'adoptà el títol Awake!, que es manté fins hui. Pretenia fer èmfasi en les persones perquè despertaren al significat dels esdeveniments mundials.

Amb alguns canvis al llarg dels anys, especialment pel que fa a la part gràfica, la revista ha mantingut durant molts anys un tiratge quinzenal en diversos idiomes i mensual en altres. A partir de gener del 2006 passà a tindre mundialment una circulació mensual.

Distribució

Encara que en alguns països s'usen els servicis postals nacionals, el mètode preferent és el lliurament en mà a través dels membres locals de les congregacions dels Testimonis de Jehovà. Les filials de la Societat La Talaia que tenen tallers d'impressió gràfica imprimixen els exemplars de la revista que, després d'enviats a les filials de cada país, són distribuïts per cada congregació. Tot seguit, els publicadors escullen la quantitat d'exemplars que consideren necessària per a distribuir entre veïns i coneguts.

Els Testimonis de Jehovà oferixen als interessats la revista Awake! en la seua tasca d'evangelització casa per casa, així com en altres situacions diàries. Normalment solen oferir-la juntament amb la revista La Talaia, també publicada pels Testimonis de Jehovà. Les revistes no es venen. Tanmateix, s'accepten donacions voluntàries que són enviades a la Societat La Talaia amb l'objectiu d'ajudar amb l'obra mundial efectuada de manera voluntària dels Testimonis de Jehovà, que inclou la producció, traducció, impressió i distribució de Bíblies i publicacions religioses. Pel que fa a açò, la mateixa revista conté esta informació:

"Desperteu! fa part d'una obra educativa bíblica, mundial, mantinguda per donatius voluntaris".

El tiratge de més de 60,02 milions de còpies per cada edició, traduïda a 121 idiomes, disponible en la seua edició regular en paper, cinta d'àudio, disc compacte i CD-ROM (MP3), fan d'Awake! una de les revistes més distribuïdes del món. Ocupa la segona posició, després de la revista Watchtower, entre les revistes o periòdics religiosos més difosos del món. Del 1919 al 1979, és a dir, durant els primers seixanta anys de distribució conjunta de les revistes La Talaia i Desperteu!, foren distrubuïts pels volts de cinc bilions d'exemplars d'estos periòdics. En el segle XXI, el tiratge conjunt d'estes dues revistes arriba a més d'un bilió de còpies cada any.

Referències

  1. ¡Despertad! 6 2017 p. 2
  2. Newspaper Today. 20/2/2012. Top 5 World’s Best Magazines. Consulta 30/5/2012.

Enllaços externs