Atlètic de Madrid B: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 4: Línia 4:
| colors = {{color box|red}} {{color box|white}} [[vermell]], [[blanc]]
| colors = {{color box|red}} {{color box|white}} [[vermell]], [[blanc]]
| imatge = Atletico Madrid logo.svg
| imatge = Atletico Madrid logo.svg
| mida_imatge = 180px
| àlias = ''Atleti'' <br /> ''Colchoneros'' (''Matalassers'')<br /> ''Indios''<br />''Los Rojiblancos''<br />''Los de La Ribera del Manzanares''<br />''El Pupas''
| àlias = ''Atleti'' <br /> ''Colchoneros'' (''Matalassers'')<br /> ''Indios''<br />''Los Rojiblancos''<br />''Los de La Ribera del Manzanares''<br />''El Pupas''
| any de fundació = [[1963]]
| any de fundació = [[1963]]

Revisió del 20:09, 18 nov 2017

Infotaula d'organitzacióAtlético de Madrid B
lang=ca
Dades
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació1966
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
LligaSegona divisió espanyola de futbol B Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubMiniestadio Cerro del Espino,
Majadahonda, Madrid (3.376)
Governança corporativa
Seu
PresidènciaEnrique Cerezo Modifica el valor a Wikidata
Entrenador principalAlfredo Santaelena Aguado Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color          vermell, blanc

El Club Atlético de Madrid B és l'equip filial del Club Atlético de Madrid.[1] Fundat l'any 1963, actualment juga al grup II de la Segona divisió B.[2]

Història

El 1963 es va fundar a Getafe un club anomenat Club Atlético Getafe, que s'inscriu a la Federació Castellana, començant a competir a Tercera Regional i ascendint en pocs anys a Primera Regional. Per altra banda, el 1965 l'empresa de televisors i ràdios Reyfra (Reciclaje y Fragmentación), instal·lada a Getafe, crea un equip anomenat Agrupación Deportiva Reyfra.

El 1966 el CA Getafe absorbeix l'AD Reyfra. El nou club, que manté el patrocini de l'empresa de televisors, s'anomena Reyfra Atlético de O.J.E.. El 1967 l'equip puja a Tercera Divisió i s'estableix un conveni de filiació amb el Rayo Vallecano. L'estiu de 1970 el Club Atlético de Madrid adquireix els drets federatius del Reyfra Atlético, anomenant-lo Atlético Madrileño Club de Fútbol. L'equip vestiria samarreta blanca i vermella i pantaló blau, i jugaria els partits a l'Estadi Vicente Calderón.

L'Atlético Madrileño és un dels equips que va participar en la primera edició de la Segona Divisió B, la temporada 1977-78 i l'any 1980 va ascendir per primera vegada a Segona Divisió A, on es va mantenir durant sis temporades. L'equip militaria a la categoria de plata la temporada 1989-90 i entre 1996 i 2000.

L'any 1990, en virtut de la Ley del Deporte 10/1990, l'Atlético Madrileño es va integrar dins l'estructura del Club Atlético de Madrid, passant a anomenar-se Club Atlético de Madrid "B".

Uniforme

  • Primera equipació: Samarreta blanca i vermella a ratlles verticals, pantaló i mitges blaus.
  • Segona equipació: Samarreta negra i blau marina a ratlles primes horitzontals, pantaló i mitges negres.

Estadi

L'Atlético B juga els seus partits com a local al Miniestadio Cerro del Espino, situat dins de la ciutat esportiva de l'Atlético de Madrid, a la localitat de Majadahonda.[3] La capacitat del Miniestadio és de 3.376 espectadors. El CF Rayo Majadahonda també juga com a local en aquest estadi, inaugurat el 1995 amb un amistós entre el Rayo Majadahonda i l'Atlético de Madrid.

De 1963 a 1969 el Reyfra va jugar a l'estadi Las Margaritas de Getafe, la temporada 1969-70 al Estadio Vallehermoso de Madrid, i entre 1970 i 1995 l'equip va jugar al Vicente Calderón.

Dades del club

Palmarès

Temporada actual

Vegeu Temporada 2011-12 de la Segona B.

Referències

Vegeu també

Enllaços externs