Diferència entre revisions de la pàgina «Georg Cantor»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
m
[[Georg Woldemar Cantor]], pare de Georg Ferdinand Ludwig Philipp Cantor, fou nadiu de [[Copenhagen]], però es traslladà ja de ben jove a [[Sant Petersburg]], on trobà fortuna com a corredor de valors. La seva esposa, Maria Anna, provenia d’una família particularment musical. Georg Cantor fou el primer de sis fills, nascut el [[1845]]. Creixé en un entorn fortament influenciat per la religió, ja que la seva mare era catòlica romana, però el seu pare s’havia creat en les idees luteranes i era un ferm protestant.
 
A l’edat dels onze anys, la família es traslladà de [[Rússia]] a [[Alemanya]], degut al delicat estat de salut del pare. S’establiren a [[Weisbaden]], una ciutat central de l’estat federal de [[Estat Popular de Hesse|Hesse]] on, amb 15 anys, Cantor assistí a l’institut. Demostrà ser excel·lent en totes les matèries, però destacava especialment en [[matemàtiques]] i [[ciència]], així que el seu pare decidí encaminar-lo cap a l’[[enginyeria]]. Així començà els seus estudis posteriors al [[ETH Zürich|Polytechnikum de Zürich]], poc després, el seu pare, l’esperança de vida del qual no era molt encoratjadora, el deixà canviar-se a la [[Universitat de Berlín]] per estudiar [[matemàtiques]]. Assistí a classes de [[Weierstrass]], [[Ernst Kummer|Kummer]] i [[Kronecker]]. Passà l’estiu del [[1866]] a la [[Universitat de Göttingen]] i tornà després a [[Berlín]], on completà la seva dissertació en teoria de conjunts sobre ''de aequationibus secundi gradus indeterminantis'' (la indeterminació d’equacions de segon grau).
 
A l’edat de 23 anys, Cantor ja havia sofert de forts episodis de [[Depressió clínica|depressió]], que l’acompanyaren durant la seva vida i s’incrementaren. Després d’obtenir el doctorat el [[1867]], fou professor a una escola de noies, poc després s’establí com a professor adjunt de la [[Universitat de Halle]], propera a [[Leipzig]]. El [[1869]] rebé l’habilitació, la nota més alta que es pot aconseguir, per la seva tesi, també en teoria de conjunts.
24.811

modificacions

Menú de navegació