Decantació: diferència entre les revisions

Salta a la navegació Salta a la cerca
26 bytes afegits ,  fa 4 anys
m (Revertides les edicions de Igvii. Si penseu que és un error, deixeu un missatge a la meva discussió.)
La '''decantació''' és una tècnica que permet de separar un [[sòlid]] mesclat heterogèniament amb un [[líquid]] en el qual és [[insoluble]] o bé dos líquids immiscibles de [[densitat]] diferent.
 
== Decantació d'ununa sòlidMontserrat Font lol ==
Si el sòlid és prou dens i gros, es dipositarà al fons del recipient, és a dir, es sedimentarà. Així doncs, inclinat el recipient, es pot separar el líquid o sobrenedant, abocant-lo en un altre recipient sense que caigui el sòlid o sediment.
 
== Decantació d'ununa oca ben grassa xd líquid ==
[[Fitxer:Separatory funnel-tag.svg|thumb|Embut de decantació]]
Per separar líquids que no són solubles, com per exemple [[aigua]] i [[oli]], cal introduir la [[mescla]] en un recipient anomenat [[embut|embut de decantació]] i deixar que reposi fins que els líquids se separen en dues capes. Després, s'obre la clau i es deixa sortir el líquid de la capa inferior a poc a poc, i tanquem la clau quan falti poc perquè surti l'altre líquid. Per no contaminar els components de la mescla en separar-los, no és convenient aprofitar ni el final del primer líquid ni el començament del segon. Finalment, cal agafar un altre recipient i recollir el segon líquid.
Usuari anònim

Menú de navegació