Conservatori de Música de Reus: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «'''L'escola i conservatori de música de Reus''' és un dels tres centres de música que la Diputació de Tarragona de ubicats en les seves comar...».
(Cap diferència)

Revisió del 23:11, 28 feb 2008

L'escola i conservatori de música de Reus és un dels tres centres de música que la Diputació de Tarragona de ubicats en les seves comarques, juntament amb el de Tortosa i el de Tarragona.

Història

La història d'aquest Centre s'inicia el curs 1974-1975, moment en què es constitueix una delegació del Conservatori Professional de Música de la Diputació de Tarragona, ubicada al Centre de Lectura de Reus. El professorat formava part, juntament amb els docents dels centres de Tarragona i Tortosa, d'un únic claustre; es tractava, doncs, d'un sol Conservatori amb un sol equip directiu, però amb tres seus diferents.

La situació descrita perdura fins al curs 1996-1997 en què, amb data de 12 de juny de 1997, se signa el Conveni entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat i la Diputació de Tarragona, amb el qual s'obté el reconeixement com a Escola de música de la Diputació a Reus. En l'organigrama de la Diputació de Tarragona aquesta Escola forma part de l'Organisme Autònom Administratiu Conservatori Professional de Música.

La seu actual de l'Escola i Conservatori de Música de Reus és, des del curs 92-93, el Palau Bofarull de Reus.

Estudis

Actualment es cursen en el centre estudis d'escola de música (sensibilització, iniciació, aprenentatger bàsic, aprenentatge avançat i aprofundiment) i de conservatori (Grau Professional de Música, fins ara anomenat Grau Mitjà). Les especialitats que ofereix el conservatori són:violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, clarinet, flauta travessera, flautí, fagot, oboè, saxòfon, trompeta, trompa,trombó de vares, bombardí, piano i percussió.