Usuari Discussió:Tenienteramires: diferència entre les revisions

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Línia 29: Línia 29:
En català occidental, el pronom "se" s'utilitza en la seva forma plena ("se") excepte quan va darrera de vocal (llavors "es"). Salutacions.--[[Usuari:Raderich|Raderich]] ([[Usuari Discussió:Raderich|disc.]]) 18:10, 22 gen 2018 (CET)
En català occidental, el pronom "se" s'utilitza en la seva forma plena ("se") excepte quan va darrera de vocal (llavors "es"). Salutacions.--[[Usuari:Raderich|Raderich]] ([[Usuari Discussió:Raderich|disc.]]) 18:10, 22 gen 2018 (CET)


Sí, normalment es fa així, fins i tot a molts pobles només gasten la forma plena, però no és normatiu ni per l'AVL ni per l'IEC. La forma plena "se" és únicament correcta davant de paraules començades per "s", "ce", "ci" (la missa se celebrarà diumenge) i en combinacions de pronoms febles (se n'ha anat a cal fuster). '''(Correcció)''' He revisat el Diccionari Normatiu Valencià i, efectivament, les paraues em, et, es, ens i us tenen les variants plenes me, te, se, nos i vos, que són correctes i clàssiques, així que jo recomanaria usar-les després de paraules acabades en consonant, davant d'alres pronoms febles i a principi d'oració (com feien els nostres classics). [[Usuari:Tenienteramires|Tenienteramires]] ([[Usuari Discussió:Tenienteramires#top|disc.]]) 10:25, 27 gen 2018 (CET)
Sí, normalment es fa així, fins i tot a molts pobles només gasten la forma plena, però no és normatiu ni per l'AVL ni per l'IEC. La forma plena "se" és únicament correcta davant de paraules començades per "s", "ce", "ci" (la missa se celebrarà diumenge) i en combinacions de pronoms febles (se n'ha anat a cal fuster). '''(Correcció)''' He revisat el Diccionari Normatiu Valencià i, efectivament, les paraules em, et, es, ens i us tenen les variants plenes me, te, se, nos i vos, que són correctes i clàssiques, així que jo recomanaria usar-les després de paraules acabades en consonant, davant d'altres pronoms febles i a principi d'oració (com feien els nostres clàssics). [[Usuari:Tenienteramires|Tenienteramires]] ([[Usuari Discussió:Tenienteramires#top|disc.]]) 10:25, 27 gen 2018 (CET)

Revisió del 13:52, 27 gen 2018

Hola, Tenienteramires! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

Salutacions cordials

--Carles (enraonem) 23:04, 3 jul 2015 (CEST)[respon]

Pronom "se"

En català occidental, el pronom "se" s'utilitza en la seva forma plena ("se") excepte quan va darrera de vocal (llavors "es"). Salutacions.--Raderich (disc.) 18:10, 22 gen 2018 (CET)[respon]

Sí, normalment es fa així, fins i tot a molts pobles només gasten la forma plena, però no és normatiu ni per l'AVL ni per l'IEC. La forma plena "se" és únicament correcta davant de paraules començades per "s", "ce", "ci" (la missa se celebrarà diumenge) i en combinacions de pronoms febles (se n'ha anat a cal fuster). (Correcció) He revisat el Diccionari Normatiu Valencià i, efectivament, les paraules em, et, es, ens i us tenen les variants plenes me, te, se, nos i vos, que són correctes i clàssiques, així que jo recomanaria usar-les després de paraules acabades en consonant, davant d'altres pronoms febles i a principi d'oració (com feien els nostres clàssics). Tenienteramires (disc.) 10:25, 27 gen 2018 (CET)[respon]