Vladislau II de Bohèmia: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
+ == Vegeu també ==
mCap resum de modificació
Línia 54: Línia 54:
* [[Lluís II d'Hongria]]: ([[1506]] - [[1526]]), casat amb [[Maria d'Hongria (governadora dels Països Baixos)|Maria d'Habsburg]], Rei de Bohèmia i Hongria.
* [[Lluís II d'Hongria]]: ([[1506]] - [[1526]]), casat amb [[Maria d'Hongria (governadora dels Països Baixos)|Maria d'Habsburg]], Rei de Bohèmia i Hongria.


Estranger en els seus dos regnes, fou dominat per la noblesa i va haver d'afrontar nombroses sublevacions de la burgesia i els camperols, sobretot l'any [[1515]], de manera que firmà una aliança amb l'emperador [[Maximilià I d'Habsburg]], amb el qual en el futur els seus regnes quedarien sota influència dels [[Habsburg]], ja que féu casar els seus dos fills amb néts de l'emperador germànic.
Estranger en els seus dos regnes, fou dominat per la noblesa i va haver d'afrontar nombroses sublevacions de la burgesia i els camperols, sobretot l'any [[1515]], de manera que firmà una aliança amb l'emperador [[Maximilià I d'Habsburg]], amb el qual en el futur els seus regnes quedarien sota influència dels [[Imperi Habsburg|Habsburg]], ja que féu casar els seus dos fills amb néts de l'emperador germànic.


== Vegeu també ==
== Vegeu també ==

Revisió del 19:33, 10 feb 2018

Infotaula de personaLadislau II

Gravat de Vladislau II
Nom original(pl) Władysław II Jagiellończyk Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1 de març de 1456
Cracòvia
Mort13 de març de 1516
Budapest
Sepulturabasílica de Székesfehérvár Modifica el valor a Wikidata
  Rei d'Hongria, Croàcia i Dalmàcia
1490 – 1516
  Rei de Bohèmia
1471 – 1516
Dades personals
ReligióCristianisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciógovernant Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Altres
TítolMarcgravi Modifica el valor a Wikidata
DinastiaJagelló
CònjugeBeatriu d'Aragó
Anna de Candale
FillsAnna d'Hongria
Lluís II d'Hongria
ParesCasimir IV de Polònia i d'Isabel d'Habsburg i Luxemburg
GermansSant Casimir, Alexandre I de Polònia, Joan I de Polònia, Segimon I Jagelló el Vell, Edwige Jagellon, Anna Jagelló, Bàrbara Jagelló, Sofia Jagelló, Elisabet Jagelló, Élisabeth Jagellon, Elisabet Jagelló i Frederic Jagelló Modifica el valor a Wikidata
ParentsFerran I del Sacre Imperi Romanogermànic (gendre)
Maria d'Habsburg (nora)
Albert II d'Alemanya (avi matern)
Segimon I del Sacre Imperi Romanogermànic (besavi) Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 40863140 Modifica el valor a Wikidata

Ladislau o Vladislau Jagelló (Cracòvia, 1 de març de 1456 - Budapest, 13 de març de 1516), fou Rei de Bohèmia (1471 - 1516) i d'Hongria (1490 - 1516). Fou fill de Casimir IV de Polònia i d'Isabel d'Habsburg i Luxemburg. Succeí a Jordi de Poděbrady al tron de Bohèmia i a Maties Corví al tron hongarès ambdós amb el numeral de Ladislau II. Es casà en primer núpcies amb Beatriu d'Aragó, de la que es divorcià, casant-se en segones núpcies amb Anna de Candale, amb qui va tenir dos fills:

Estranger en els seus dos regnes, fou dominat per la noblesa i va haver d'afrontar nombroses sublevacions de la burgesia i els camperols, sobretot l'any 1515, de manera que firmà una aliança amb l'emperador Maximilià I d'Habsburg, amb el qual en el futur els seus regnes quedarien sota influència dels Habsburg, ja que féu casar els seus dos fills amb néts de l'emperador germànic.

Vegeu també

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Vladislau II de Bohèmia