Diferència entre revisions de la pàgina «Llavor»

Salta a la navegació Salta a la cerca
1 byte afegit ,  fa 3 anys
(Una paraula mal utilizada en aquest context)
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
A més, la llavor és, en principi, l'òrgan [[dispersió de les llavors|dispersant]] dels espermatòfits, en substitució de les petites espores dels pteridòfits isosporis i de les megàspores, ja força més grosses, dels pteridòfits heterosporis. Però al ser molt més pesada que una espora no és tan fàcil de dispersar o, si més no, a priori, no pot recórrer tan fàcilment llargues distàncies.
 
=== La llavor de les gimnospemesgimnospermes ===
A les [[Gimnosperma|gimnospermes]] les llavors no estan envoltades, són nues, i es troben en estructures més simples anomenades pseudofruits, com per exemple la [[pinya (fruit)|pinya]]. La llavor d'una gimnosperma es compon de:
* '''Embrió''':Resultat de la fecundació del nucli de l'òvul dins del megagametòfit femella per un gamet emergit del tub del [[pol·len]]. Encara que sovint es formen diversos embrions normalment només un d'ells es desenvolupa completament i els altres degeneren. L'embrió està format per radicle, hipocòtil i els cotilèdons. L'embrió madur conté des d'un (en el gènere ''[[Ceratozamia]]'') a diversos cotilèdons (dotze cotilèdons en els pins).
Usuari anònim

Menú de navegació