Passengers (pel·lícula del 2016): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Robot posa data a plantilles de manteniment
m Robot treu un salt de línia al final d'una llista. Error 54 de VP:CHVP
Línia 31: Línia 31:
* {{Rotten Tomatoes|passengers_2016}}
* {{Rotten Tomatoes|passengers_2016}}


* {{Allmovie títol|582669|id=582669}}<br />
* {{Allmovie títol|582669|id=582669}}

[[Categoria:Pel·lícules del 2016]]
[[Categoria:Pel·lícules del 2016]]
[[Categoria:Pel·lícules dels Estats Units]]
[[Categoria:Pel·lícules dels Estats Units]]

Revisió del 21:00, 23 maig 2018

Infotaula de pel·lículaPassengers

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióMorten Tyldum Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióNeal H. Moritz Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióGuy Hendrix Dyas Modifica el valor a Wikidata
GuióJon Spaihts Modifica el valor a Wikidata
MúsicaThomas Newman Modifica el valor a Wikidata
FotografiaRodrigo Prieto Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeMaryann Brandon Modifica el valor a Wikidata
ProductoraLone Star Funds, Village Roadshow Pictures, Columbia Pictures, Original Film i LStar Capital Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorColumbia Pictures, InterCom, Netflix, Sony Pictures Motion Picture Group, Ivi.ru i Xfinity Streampix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica i Austràlia Modifica el valor a Wikidata
Estrena21 desembre 2015 Modifica el valor a Wikidata
Durada116 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeEstudis Pinewood Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost110.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació303.144.152 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de ciència-ficció, cinema de ficció especulativa, melodrama, thriller, cinema d'aventures, cinema romàntic, drama i cinema d'acció Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAPG-13 Modifica el valor a Wikidata
Temasoledat i sleeper ship (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióAvalon (en) Tradueix i Homestead II (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

Lloc websonypictures.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1355644 Filmaffinity: 478232 Allocine: 220846 Rottentomatoes: m/passengers_2016 Letterboxd: passengers-2016 Mojo: passengers2016 Allmovie: v582669 TCM: 2019508 Metacritic: movie/passengers-2016 TMDB.org: 274870
Facebook: PassengersMovie Twitter (X): PassengersMovie Instagram: passengersmovie Modifica el valor a Wikidata

Passatgers és una pel·lícula de ciència-ficció nord-americana dirigida per Morten Tyldum i escrita per Jon Spaihts. La protagonitzen Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, i Laurence Fishburne. La història descriu dues persones que són despertades d'una hibernació induïda en una nau cap a un nou planeta prop de 90 anys abans del que pertocaria.

Trama

L'Avalon, una nau espacial que transporta 5.000 colonitzadors i 258 membres de tripulació dins càpsules d'hibernació, viatja cap al planeta Homestead II, un viatge que dura 120 anys. Quan porten trenta anys viatjant, la nau travessa un camp d'asteroide, el qual causa petits errors en la nau. Per culpa d'això, es desperta un passatger, l'enginyer mecànic Jim Preston, 90 anys massa d'hora.

Després d'un any de soledat, sense companyia excepte per un cambrer androide anomenat Arthur, Jim s'avorreix cada cop més i contempla la possibilitat del suïcidi. Un dia, es fixa en Aurora Lane, dins la seva càpsula. Mira el seu perfil de vídeo i immediatament s'enamora d'ella. Després de lluitar amb la moralitat de despertar Aurora per fer-li companyia, privant-la d'una nova i llarga vida en un planeta deshabitat, la desperta, al·legant que la càpsula, igual que la seva, es va espatllar. L'Aurora és devastada al conèixer que morirà de vella abans que la nau arribi a Homestead II. Els seus intents a re-hibernar són inútil. Finalment, accepta la seva situació i comença a escriure un llibre sobre les seves experiències. Jim i Aurora comencen a fer-se més i més amics fins que s'enamoren.

Després d'un altre any, Jim involuntàriament permet que Arthur reveli la veritat a Aurora, dient-li que ell i Aurora no tenen "cap secret" entre ells. L'Aurora és devastada; i considera la seva acció similar a l'assassinat. Ella alterna plors, fugides, insults i atacs físics contra Jim. Els dos deixen de veure's durant un temps. Al cap de poc, un altre error en la càpsula desperta Gus Mancuso, oficial de la tripulació. Els tres descobreixen errors col·lapses múltiples per tots els sistemes de la nau. Si no els reparen, la nau continuarà fins a patir errors greus i moriran la resta dels passatgers. Gus intenta reparar la nau amb l'ajuda de Jim i Aurora, mentre Aurora encara culpa a Jim per robar-li la seva vida. Gus emmalalteix; al contrari de Jim, el seu cos va ser físicament danyat pel mal funcionament de la càpsula. L'Autodoc, una càpsula per a diagnòstics mèdics i tractaments automatitzats, mostra que només li queden hores per viure. Abans de morir, Gus dóna a Jim i Aurora la seva placa d'identitat perquè accedeixin a les àrees restringides de la tripulació i reparin la nau.

Jim i Aurora descobreixen una sèrie d'esquerdes al casc de la nau per culpa de la col·lisió de meteorits dos anys abans. El mòdul de l'ordinador que administra el reactor de fusió que alimenta la nau ha estat avariat, causant cada cop majors errors en la nau. Jim i Aurora reemplacen el mòdul avariat. L'ordinador intenta ventar el reactor per tal que s'extingeixi un foc massiu al reactor, però falla. Jim s'adona de que el reactor ha de ser ventat obrint el conducte de ventilació que dóna a l'exterior. L'Aurora mira, admetent que està aterrida de perdre Jim i quedar-se sola. L'Aurora, des de dins la nau, i en Jim, des de l'exterior, venten el reactor. La corda d'en Jim es trenca i el seu vestit espacial perd oxigen; i l'Aurora frenèticament recupera i ressuscita a Jim a l'Autodoc. Més tard descobreix que l'Autodoc pot funcionar com a càpsula d'hibernació, però només per una persona, i ofereix a l'Aurora la possibilitat de dormir i despertar-se altre cop quan estava previst.

Vuitanta-vuit anys més tard, la tripulació de la nau desperta com estava planificat, poc abans de l'arribada a Homestead II. Descobreixen una casa petita entre la espessa flora i fauna de la grandiosa nau. El llibre d'Aurora revela que va escollir quedar-se desperta amb Jim i continuar escrivint la seva història.

Repartiment

Enllaços externs