Diferència entre revisions de la pàgina «Companyia de Treballadors Estrangers»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
Enllaços interns
(Robot posa data a plantilles de manteniment)
m (Enllaços interns)
{{FR|data=juny de 2017}}
Les '''Compagnies de Travailleurs Étrangers''' '''(CTE)''' van ser constituïdes el 12 d'abril del [[1939]] a [[França]] pel govern [[Daladier]] davant l'eventualitat de la guerra. El decret proposava prestacions en forma de treball, als estrangers beneficiaris del dret d'asil d'entre vint i quaranta-vuit anys, en lloc del servei militar obligatori dels francesos. Tenia la mateixa durada i eren compostes per 250 homes dirigides per un oficial francès.
 
En un inici 20.000 antics milicians republicans espanyols s'hi van acollir voluntàriament. En esclatar la [[Segona Guerra Mundial]] les autoritats franceses van oferir als internats dels camps de refugiats del sud de França retornar a l'Espanya franquista, allistar-se a la ''[[Legió Estrangera Francesa|Légion étrangère]]'' o incorporar-se a les CTE. Davant l'alternativa, 55.000 exiliats s'hi van integrar de manera més o menys voluntària.
 
Refugiats catalans de la [[Guerra Civil Espanyolaespanyola]] van constituir els primers contingents de les CTE destinats per l'exèrcit francès als treballs a la rereguarda, entre altres el reforçament de la [[Línia Maginot]] i de la frontera italiana.
 
Amb l'armistici i la desmobilització, el [[govern de Vichy]] va convertir les CTE en Groupements de Travailleurs Étrangers-[[GTE]] (27 de setembre del 1940).
 
== Vegeu també ==
* [[Camps de concentració francesos]]
 
[[Categoria:Segona Guerra Mundial|Companyia de Treballadors Estrangers]]
16.544

modificacions

Menú de navegació