Diferència entre revisions de la pàgina «Protocol de Ginebra»

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
(Pàgina nova, amb el contingut: «{{editant}} El '''Protocol per a la Prohibició de l'ús en guerra de gasos asfixiants, verinosos o altres, i dels mètodes bacteriològics de la guerra''', g...».)
 
{{editant}}
{{confusió|Convencions de Ginebra}}
El '''Protocol per a la Prohibició de l'ús en guerra de gasos asfixiants, verinosos o altres, i dels mètodes bacteriològics de la guerra''', generalment anomenat '''Protocol de Ginebra''', és un tractat que prohibeix l'ús d'[[armes químiques]] i [[Armes biològiques|biològiques]] en els [[conflictes armats]] internacionals. Va ser signat a [[Ginebra]] el 17 de juny de [[1925]], va entrar en vigor el 8 de febrer de [[1928]], i es va registrar a la sèrie de tractats de la [[Societat de Nacions]] el 7 de setembre de [[1929]]. El Protocol de Ginebra és un protocol de la Convenció per a la Supervisió del Comerç Internacional d'Armes i Municions i en Implementacions de Guerra signada en la mateixa data i seguint els [[convenis de La Haia de 1899 i 1907]].
 
 
Els elements principals del Protocol de Ginebra són considerats per molts com a part del [[dret internacional consuetudinari]].
 
[[Categoria:Armes biològiques]]
[[Categoria:Tractats de control d'armaments]]
[[Categoria:Drets humans]]
[[Categoria:Tractats del segle XX]]
Usuari anònim

Menú de navegació