No és una altra estúpida pel·lícula americana: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Creada per traducció de la pàgina «Sex Academy»
 
m Bot: AvatBOT
Línia 1: Línia 1:
== Synopsis ==
== Argument ==
'''''No és una altra estúpida pel·lícula americana
'''''No és una altra estúpida pel·lícula estatunidenca
'''''  (títol original : « ''Not Another Teen Movie'' »), és una film sortit l'any 2001, produïda i difosa per Sony Pictures. És una paròdia de les teen movies i d'altres descripcions cinematogràfiques de l'adolescència que s'han acumulat al cinema de Hollywood durant els últims decennis. El guió és basat en [[Algú com tu]], però conté al·lusions a de nombrosos uns altres films ([[Grease]], Big Party, [[Donnie Darko]], The Breakfast Club, Never been kissed, [[Intencions perverses]], Sixteen Candles, [[American Pie]], [[American Beauty]], ...) La banda original del film és construïda amb recuperacions de cançons dels anys 1980, com ''Tainted Love'' cantada per Marilyn Manson.<nowiki>http://esadir.cat/filmoteca/fitxa/node/No_es_una_altra_estupida_pel_licula_americana</nowiki>Jake Wyler, el futbolista més popular de  l'Institut John Hughes High, fa la insensata aposta de transformar Janey Briggs, una artista de físic ingrat, en una reina de ball. Però haurà de fer front als plans insidiosos de la seva germana, dels seus còmplices i de l'amiga d'infantesa de Janey, que no volen veure canviar aquesta jove d'estatus social...<nowiki>https://www.nytimes.com/2001/12/14/movies/film-review-pretty-in-prank-a-spoof-of-a-lampoon-of-a-satire-of.html</nowiki>
'''''  (títol original: « ''Not Another Teen Movie'' »), és una film estrenada l'any 2001, produïda i difosa per Sony Pictures. És una paròdia de les teen movies i d'altres descripcions cinematogràfiques de l'adolescència que s'han acumulat al cinema de Hollywood durant els últims decennis. El guió és basat en [[Algú com tu]], però conté al·lusions a de nombrosos uns altres films ([[Grease]], Big Party, [[Donnie Darko]], The Breakfast Club, Never been kissed, [[Intencions perverses]], Sixteen Candles, [[American Pie]], [[American Beauty]], ...) La banda original del film és construïda amb recuperacions de cançons dels anys 1980, com ''Tainted Love'' cantada per Marilyn Manson.http://esadir.cat/filmoteca/fitxa/node/No_es_una_altra_estupida_pel_licula_americanaJake Wyler, el futbolista més popular de  l'Institut John Hughes High, fa la insensata aposta de transformar Janey Briggs, una artista de físic ingrat, en una reina de ball. Però haurà de fer front als plans insidiosos de la seva germana, dels seus còmplices i de l'amiga d'infantesa de Janey, que no volen veure canviar aquesta jove d'estatus social...https://www.nytimes.com/2001/12/14/movies/film-review-pretty-in-prank-a-spoof-of-a-lampoon-of-a-satire-of.html


* <br />
* <br />


== Distribució ==
== Repartiment ==


* [[Chyler Leigh]] : Janey Briggs
* [[Chyler Leigh]]: Janey Briggs
* [[Chris Evans]] : Jake Wyler
* [[Chris Evans]]: Jake Wyler
* Jaime Pressly : Priscilla
* Jaime Pressly: Priscilla
* [[Eric Christian Olsen]]  : Austin
* [[Eric Christian Olsen]]: Austin
* [[Mia Kirshner]]  : Catherine Wyler
* [[Mia Kirshner]]: Catherine Wyler
* Deon Richmond  : Malik
* Deon Richmond: Malik
* Eric Jungmann : Ricky Lipman
* Eric Jungmann: Ricky Lipman
* Ron Lester : Reggie Ray
* Ron Lester: Reggie Ray
* Cody McMains  : Mitch Briggs
* Cody McMains: Mitch Briggs
* Sam Huntington : Ox
* Sam Huntington: Ox
* [[Joanna Garcia|Joanna García]] : Sandy Sabuda
* [[Joanna Garcia|Joanna García]]: Sandy Sabuda
* Joy Bisco : Ashley
* Joy Bisco: Ashley
* Morisa Taylor Kaplan : Heather
* Morisa Taylor Kaplan: Heather
* Lacey Chabert : Amanda Becker
* Lacey Chabert: Amanda Becker
* Samm Levine : Bruce
* Samm Levine: Bruce
* Cerina Vincent : Areola
* Cerina Vincent: Areola
* Mister T. : el  conserge prudent
* Mister T.: el  conserge prudent
* [[Ed Lauter]] : l'entrenador
* [[Ed Lauter]]: l'entrenador
* Molly Ringwald : l'hostessa a l'aeroport
* Molly Ringwald: l'hostessa a l'aeroport
* [[Randy Quaid]] : senyor Briggs
* [[Randy Quaid]]: senyor Briggs
* [[Josh Radnor]] : Guia de la torre
* [[Josh Radnor]]: Guia de la torre
* [[Melissa Joan Hart]] : noia per la tarda
* [[Melissa Joan Hart]]: noia per la tarda
* Riley Smith : Els
* Riley Smith: Els
* <br />
* <br />


Línia 36: Línia 36:
* La casa de Jake Wyler és igualment la casa de les Salvatore a ''[[Diaris de Vampirs|Vampir]]'' Diaries
* La casa de Jake Wyler és igualment la casa de les Salvatore a ''[[Diaris de Vampirs|Vampir]]'' Diaries
* L'institut on té lloc el film és també el de ''[[Buffy the Vampire Slayer|Buffy contra els vampirs]]'' i de ''90210''.
* L'institut on té lloc el film és també el de ''[[Buffy the Vampire Slayer|Buffy contra els vampirs]]'' i de ''90210''.
* Diverses al·lusions al film Breakfast club es poden destacar al film: l'escena de la retinguda (on l'actor Paul Gleason reprèn el mateix paper per a l'ocasió) hi és de manera paròdica, l'institut de nom  "John Hughes High School"  és una al·lusió al realitzador de Breakfast Club John Hughes, i l'actriu Molly Ringwald hi fa igualment una aparició.
* Diverses al·lusions al film Breakfast club es poden destacar al film: l'escena de la retinguda (on l'actor Paul Gleason reprèn el mateix paper per a l'ocasió) hi és de manera paròdica, l'institut de nom  "John Hughes High School"  és una al·lusió al director de Breakfast Club John Hughes, i l'actriu Molly Ringwald hi fa igualment una aparició.
* <nowiki>https://www.imdb.com/title/tt0277371/trivia?ref_=tt_trv_trv</nowiki>
* https://www.imdb.com/title/tt0277371/trivia?ref_=tt_trv_trv
* <br />
* <br />
* El personatge de Les (el noi per qui Priscilla abandona Jake) interpretat per Riley Smith és de fet una parodia de Ricky Fitts interpretat per [[Wes Bentley]] a [[American Beauty]].
* El personatge de Les (el noi per qui Priscilla abandona Jake) interpretat per Riley Smith és de fet una parodia de Ricky Fitts interpretat per [[Wes Bentley]] a [[American Beauty]].

Revisió del 08:09, 1 jul 2018

Argument

No és una altra estúpida pel·lícula estatunidenca   (títol original: « Not Another Teen Movie »), és una film estrenada l'any 2001, produïda i difosa per Sony Pictures. És una paròdia de les teen movies i d'altres descripcions cinematogràfiques de l'adolescència que s'han acumulat al cinema de Hollywood durant els últims decennis. El guió és basat en Algú com tu, però conté al·lusions a de nombrosos uns altres films (Grease, Big Party, Donnie Darko, The Breakfast Club, Never been kissed, Intencions perverses, Sixteen Candles, American Pie, American Beauty, ...) La banda original del film és construïda amb recuperacions de cançons dels anys 1980, com Tainted Love cantada per Marilyn Manson.http://esadir.cat/filmoteca/fitxa/node/No_es_una_altra_estupida_pel_licula_americanaJake Wyler, el futbolista més popular de  l'Institut John Hughes High, fa la insensata aposta de transformar Janey Briggs, una artista de físic ingrat, en una reina de ball. Però haurà de fer front als plans insidiosos de la seva germana, dels seus còmplices i de l'amiga d'infantesa de Janey, que no volen veure canviar aquesta jove d'estatus social...https://www.nytimes.com/2001/12/14/movies/film-review-pretty-in-prank-a-spoof-of-a-lampoon-of-a-satire-of.html


Repartiment

  • Chyler Leigh: Janey Briggs
  • Chris Evans: Jake Wyler
  • Jaime Pressly: Priscilla
  • Eric Christian Olsen: Austin
  • Mia Kirshner: Catherine Wyler
  • Deon Richmond: Malik
  • Eric Jungmann: Ricky Lipman
  • Ron Lester: Reggie Ray
  • Cody McMains: Mitch Briggs
  • Sam Huntington: Ox
  • Joanna García: Sandy Sabuda
  • Joy Bisco: Ashley
  • Morisa Taylor Kaplan: Heather
  • Lacey Chabert: Amanda Becker
  • Samm Levine: Bruce
  • Cerina Vincent: Areola
  • Mister T.: el  conserge prudent
  • Ed Lauter: l'entrenador
  • Molly Ringwald: l'hostessa a l'aeroport
  • Randy Quaid: senyor Briggs
  • Josh Radnor: Guia de la torre
  • Melissa Joan Hart: noia per la tarda
  • Riley Smith: Els

Al voltant de la pel·lícula

  • La casa de Jake Wyler és igualment la casa de les Salvatore a Vampir Diaries
  • L'institut on té lloc el film és també el de Buffy contra els vampirs i de 90210.
  • Diverses al·lusions al film Breakfast club es poden destacar al film: l'escena de la retinguda (on l'actor Paul Gleason reprèn el mateix paper per a l'ocasió) hi és de manera paròdica, l'institut de nom  "John Hughes High School"  és una al·lusió al director de Breakfast Club John Hughes, i l'actriu Molly Ringwald hi fa igualment una aparició.
  • https://www.imdb.com/title/tt0277371/trivia?ref_=tt_trv_trv

  • El personatge de Les (el noi per qui Priscilla abandona Jake) interpretat per Riley Smith és de fet una parodia de Ricky Fitts interpretat per Wes Bentley a American Beauty.
  • El personatge d'Areola interpretat per Cerina Vincent és una parodia de Nadia interpretat per Shannon Elizabeth a American Pie.