Vés al contingut

Gas liquat del petroli: diferència entre les revisions

cap resum d'edició
Cap resum de modificació
S'inicia quan el [[petroli]] cru procedent dels pous petroliers arriba a una refinació primària, on s'obtenen diferents destil·lats, entre els quals es tenen gas humit, nafta o [[gasolina]], [[querosè]], [[gasoil]] atmosfèric o dièsel i gasoil de buit.
 
Aquests últims ([[gasoil]]s) de buit són la matèria primera per a la producció de gasolines en els processos de craqueig catalític. El procés s'inicia quan aquests es porten a una planta FCC i, mitjançant un reactor primari a força d'un catalitzador a alta temperatura, s'obté el GLP, gasolina i altres productes més pesatspesants. Aquesta barreja després se separa en trens de destil·lació.
 
== GLP de gas natural ==
El [[gas natural]] de [[propà]] i [[butà]] poden ser extrets per processos consistents en la reducció de la temperatura del gas fins que aquests components i altres més pesatspesants es condensin. Els processos usen refrigeració o [[turboexpansor]]s per aconseguir temperatures menors de -40 [[Grau Celsius|°C]] necessàries per recuperar el propà. Subseqüentment aquests líquids són sotmesos a un procés de purificació usant trens de destil·lació per produir propà i butà líquid o directament GLP.
 
El GLP es caracteritza per tenir un [[Poder calorífic superior|poder calorífic]] alt i una [[densitat (física)|densitat]] més gran que la de l'aire.
298.595

modificacions