Diferència entre revisions de la pàgina «Literatura infantil»

Salta a la navegació Salta a la cerca
(enllaç)
Si es considera que allò propi és la identificació del lector amb els personatges (nens i animals) sorgeixen, com a contraexemples, obres allunyades de l'experiència infantil i por conseqüent, dins la literatura adulta es troben gèneres com la [[faula]] o narradors que adopten la veu d'un nen.
 
Per als qui pensen que es tracta d'obres més curtes, se sol objectar [https://occhidibimbo.com/ libri per bambini] l'existència de contes i microrrelats, de la mateixa manera que es contraposa el [[còmic]] o la novel·la gràfica als qui afirmen que es tracta d'obres il·lustrades. Tampoc no és distintiva la funció moral o didàctica, ja que existeix tot un gènere adult de gran tradició que busca ensenyar i, a més, no tota la literatura infantil pretén transmetre un missatge ètic.
 
En definitiva, la manca de trets clars específics comporta que la divisió sorgeixi pel context d'aparició, com les col·leccions específiques o les indicacions d'edat a la contraportada. Aquestes edats varien segons els criteris editorials però, en general, s'accepten les següents divisions: prelectors, primers lectors (a vegades presenten una [[tipografia]] diferent) i fins als 10 i 12 anys, moment en què es passa a la literatura juvenil.
Usuari anònim

Menú de navegació