Infundíbul de la trompa de Fal·lopi: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «{{infotaula anatomia}} La segona part (des de l'obertura on les fímbries reben l'ou) del trompa de Fal·lopi és l{{'}}'''infundíbul'''. L'infundíbul f...».
 
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{infotaula anatomia}}
{{infotaula anatomia}}
La segona part (des de l'obertura on les fímbries reben l'ou) del [[trompa de Fal·lopi]] és l{{'}}'''infundíbul'''. L'infundíbul finalitza amb l'ostium de la trompa de Fal·lopi, envoltat de [[Fímbria de la trompa uterina|fímbries]], una de les quals (la "fímbria ovàrica") que s'uneix a l'[[ovari]]. Junts, les fímbries i l'infundíbul recullen l'[[oòcit]] després de l'[[ovulació]].
La segona part (des de l'obertura on les fímbries reben l'ou) del [[trompa de Fal·lopi]] és l{{'}}'''infundíbul'''. L'infundíbul finalitza amb l'ostium de la trompa de Fal·lopi, envoltat de [[Fímbria de la trompa de Fal·lopi|fímbries]], una de les quals (la "fímbria ovàrica") que s'uneix a l'[[ovari]]. Junts, les fímbries i l'infundíbul recullen l'[[oòcit]] després de l'[[ovulació]].


[[Categoria:Sistema reproductor femení]]
[[Categoria:Sistema reproductor femení]]

Revisió del 19:28, 18 jul 2018

Infotaula anatomiaInfundíbul de la trompa de Fal·lopi
Detalls
Llatíinfundibulum tubae uterinae Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
TAA09.1.02.003 Modifica el valor a Wikidata
FMAModifica el valor a Wikidata 18307 Modifica el valor a Wikidata : multiaxial – Modifica el valor a Wikidata jeràrquic
Recursos externs
Grayp.1257
Terminologia anatòmica

La segona part (des de l'obertura on les fímbries reben l'ou) del trompa de Fal·lopi és l'infundíbul. L'infundíbul finalitza amb l'ostium de la trompa de Fal·lopi, envoltat de fímbries, una de les quals (la "fímbria ovàrica") que s'uneix a l'ovari. Junts, les fímbries i l'infundíbul recullen l'oòcit després de l'ovulació.