Francisco Javier Varela Salas: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 69: Línia 69:
[[Categoria:Militars espanyols]]
[[Categoria:Militars espanyols]]
[[Categoria:Persones de la província de Ciudad Real]]
[[Categoria:Persones de la província de Ciudad Real]]
[[Categoria:Caps d'Estat Major de l'Exèrcit de Terra d'Espanya]]

Revisió del 21:33, 28 jul 2018

Infotaula de personaFrancisco Javier Varela Salas

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement15 agost 1952 Modifica el valor a Wikidata (71 anys)
Puertollano (província de Ciudad Real) Modifica el valor a Wikidata
  General Cap de la Força de Maniobra de l'Exèrcit de Terra
17 de febrer de 2016 – 31 de març de 2017
  Cap d'Estat Major de l'Exèrcit de Terra
En el càrrec des de 17 de febrer de 2017
Dades personals
FormacióAcadèmia d'Infanteria de Toledo
Acadèmia General Militar Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómilitar Modifica el valor a Wikidata
Activitat1978 Modifica el valor a Wikidata –  2021 Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
Branca militarExèrcit de terra Modifica el valor a Wikidata
Rang militargeneral de ejército (en) Tradueix (2017–)
tinent general (2014–)
general de divisió (2011–)
general de brigada (2009–) Modifica el valor a Wikidata
ConflicteGuerra dels Balcans Modifica el valor a Wikidata
Premis

Francisco Javier Varela Salas (Puertollano, Ciudad Real, 15 d'agost de 1952) és un general d'exèrcit, que ostenta dit ocupació militar i la Prefectura d'Estat Major de l'Exèrcit de Terra d'Espanya (JEME) des del 31 de març de 2017.

Biografia

Francisco Javier Varela Sales va néixer en Puertollano (província de Ciudad Real), el 15 d'agost de 1952. Va ingressar en la Acadèmia General Militar de Saragossa en 1973, Promoció XXXIII, passant després per la d'Infanteria i aconseguint l'ocupació de tinent de infanteria en 1978. El 31 de març de 2017 va ser designat general d'exèrcit del Cos General de l'Exèrcit de Terra d'Espanya, prenent possessió del seu càrrec el 3 d'abril.[1]

Diplomat en Estat Major de l'Exèrcit de Terra, compta amb formació militar especialitzada com bussejador d'assalt, comandament de operacions especials i paracaigudista, cap-especialista de carros de combat, formació en operacions psicològiques per a oficials i ha realitzat estudis avançats d'Infanteria en els Estats Units. També ha rebut la capacitació necessària que li ha permès fer classes com a professor de la Escola de Muntanya i Operacions Especials de l'Exèrcit de Terra.

Es va convertir en capità l'any 1981, comandant deu anys després, tinent coronel en 1998 i va ser ascendit a coronel en 2005.

Va obtenir la seva primera destinació en la Companyia d'Operacions Especials n. 41, situada en Barcelona, prestant posteriorment serveis a l'Escola Militar de Muntanya, el Regiment d'Infanteria Aerotransportable “Isabel La Catòlica” nº 29, la Inspecció d'Infanteria, la Caserna General de la Força d'Acció Ràpida (FAR) i el Estat Major de l'Exèrcit de Terra. Va ser promogut a prefectura de la XIX Bandera d'Operacions Especials de la Legió (BOEL), a la del Grup d'Operacions Especials “Maderal Oleaga” XIX i va ocupar les prefectures d'Estat Major del Comandament d'Operacions Especials, de la Força d'Acció Ràpida i de la Força Terrestre de l'Exèrcit de Terra (FUTER).

Va accedir al generalat l'any 2009, estant destinat fins a febrer de 2011 en la prefectura de la Brigada de la Legió «Rey Alfonso XIII». En 2011, com a general de divisió, va ser designat cap del Comandament de les desaparegudes Forces Lleugeres de l'Exèrcit de Terra (actualment Divisió «Castillejos»), mantenint-se en aquesta destinació fins al mes de juliol de 2014. En aquest any, ja com tinent general es va posar al capdavant de la Força Terrestre de l'Exèrcit de Terra, la caserna general de la qual es troba en la ciutat de Sevilla, assumint el comandament del Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat dos anys més tard.[2] Va cessar en aquesta destinació el 31 de març de 2017, en anunciar-se que seria designat cap d'Estat Major de l'Exèrcit de Terra. El maig de 2017 va patir un infart, del que se'n va recuperar a l'Hospital Militar de Valladolid.[3]

El general Varela Salas també ha estat destinat a diverses missions en l'exterior, entre 1987 i 1988 participa en la primera expedició espanyola a l'Antàrtida.[4] En 1992 va formar part de la Força de Protecció de les Nacions Unides a Croàcia i Bòsnia i Hercegovina durant les guerres de Iugoslàvia. En 1999 i 2001 va ser enviat a Kosovo, en el si de la KFOR. En 2008, a Herat (Afganistan), va participar en la Missió Romeo-Alfa.

Antecedents Militars

Condecoracions

Referències

  1. El JEME, general de ejército Varela Salas, toma posesión de su cargo. Ejército de Tierra (España). Consultat 3 d'abril de 2017.
  2. Varela Salas, nuevo jefe 'legionario' del cuartel de Bétera, LEvante EMV. 1 de març de 2016
  3. El nuevo jefe del Ejército de Tierra se recupera de un infarto, El País, 1 de maig de 2017
  4. Boletín Digital Tierra nº18 Diciembre 2016. Página 41. Ejército de Tierra (España). Consultado 6 de abril de 2017.
  5. Acto de condecoración al GE JEME Francisco Javier Varela Salas en la Residencia del Embajador de Portugal. Flickr Ejército de Tierra (España). Consultat el 25 de maig de 2017.
  6. Hermanamiento de unidades en la visita del JEME portugués al CGE. Ejército de Tierra (España). Consultado el 25 de mayo de 2017.
  7. El JEME, distinguido por la Policía Nacional. Ejército de Tierra (España). Consultado el 18 de enero de 2018.
  8. Condecoración al General español Francisco Varela Salas. Ejército Nacional (Uruguay). Consultado el 7 de marzo de 2018.
  9. Visita oficial del jefe del Ejército de Tierra del Reino de España, general Francisco Javier Varela Salas. Ejército Argentino. Consultado el 8 de març de 2018.

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Francisco Javier Varela Salas