Diferència entre revisions de la pàgina «Cultiu microbiològic»

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
m (Robot treu paràmetre buit d'imatge)
hola Un '''cultiu''' és un mètode per a la multiplicació de [[microorganismes]], com ara [[bacteri]]s, [[fong]]s o [[virus]], en el qual es prepara un [[medi de cultiu]] per afavorir el procés desitjat. El cultiu és emprat com un mètode fonamental per a l'estudi dels microorganismes que causen malalties en [[medicina]] humana i [[veterinària]]. El cultiu de microorganismes és també fonamental en l'elaboració de certs aliments com la [[cervesa]], el [[pa]], el [[iogurt]] o el [[vinagre]].
[[Fitxer:Proteus McConkey.jpg|thumb|[[Placa de Petri]] amb [[agar MacConkey]] sòlid i un [[inòcul]] en estria de ''[[Proteus vulgaris]]''.]]
Un '''cultiu''' és un mètode per a la multiplicació de [[microorganismes]], com ara [[bacteri]]s, [[fong]]s o [[virus]], en el qual es prepara un [[medi de cultiu]] per afavorir el procés desitjat. El cultiu és emprat com un mètode fonamental per a l'estudi dels microorganismes que causen malalties en [[medicina]] humana i [[veterinària]]. El cultiu de microorganismes és també fonamental en l'elaboració de certs aliments com la [[cervesa]], el [[pa]], el [[iogurt]] o el [[vinagre]].
 
Molts microorganismes són susceptibles de poder esser cultivats pel que els mètodes de cultiu microbià són usats per a determinar la presència d'un determinat microorganisme en una mostra. Tanmateix hi ha microorganismes que no poden ser cultivats si més no en un '''cultiu pur''', format per una sola [[espècie]] o [[clon]], ja que solen requerir la presència d'altres espècies amb les que estableixen relacions [[ecologia|ecològiques]] estretes. Per a solucionar aquesta dificultat s'ha optat per a determinar la presència d'aquests microorganismes enutjosos mitjançant tècniques de detecció molecular basats en la detecció de proteïnes específiques (p. ex.: [[immunofluorescència]], [[transferència Western]]...) o d'[[ADN]] (p. ex.: [[reacció en cadena de la polimerasa]], [[transferència d'RNA]], [[hibridació in situ per fluorescència]]).
Usuari anònim

Menú de navegació