Diferència entre revisions de la pàgina «Evangeli»

Salta a la navegació Salta a la cerca
m
En la literatura evangèlica apòcrifa tingué un paper important el poble senzill. La seva imaginació oriental per tot el que es presentava com extraordinari, misteriós i llegendari, trobà la manera d'omplir els buits dels evangelis canònics amb detalls de la vida de Jesús.
 
Els evangelis apòcrifs més antics són l'[[Evangeli de Tomàs]] (basat en les dites de Jesús) i l'[[Evangeli de Pere]] (una altra narració de la vida de Jesús). Al [[segle II]] van aparèixer els "Evangelis de la Infantesa" (en grec anomenats ''protoevangelion''), com l'[[Protoevangeli de Jaume|Evangeli de Jaume]], que presenta el concepte de la virginitat perpètua de Maria i l'[[Evangeli de la Infantesa (de Tomàs)|Evangeli de la Infantesa]], escrit per Tomàs (que no ha de confondre's amb l'Evangeli de les dites de Jesús). Ambdós contenen històries de miracles fets per [[Jesús]] quan era nen.
 
Altres evangelis apòcrifs són: l'[[Evangeli de Felip]], l'[[Evangeli de Maria]], l'[[Evangeli dels Egipcis]], l'[[Evangeli dels Hebreus]] i l'[[Evangeli de Judes]].
32.528

modificacions

Menú de navegació