Viquipèdia:Contacte/Blocatge: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m Bot: Traient 2 enllaços interwiki, ara proporcionats per Wikidata a d:q10818004
Línia 26: Línia 26:


[[en:Wikipedia:Contact us/blocked]]
[[en:Wikipedia:Contact us/blocked]]
[[it:Wikipedia:Contatti/Blocco in scrittura]]
[[ms:Wikipedia:Hubungi kami/Sekatan]]

Revisió del 07:47, 6 nov 2018

He sigut blocat i no puc editar

Podeu esperar a que expiri el blocatge.

Potser és el moment de prendre's un descans de la Viquipèdia, i fer alguna altra cosa, per exemple anar a la biblioteca.

Poseu-vos en contacte amb l'administrador que us ha blocat.

Si penseu que heu estat blocat indegudament, el primer pas que hauríeu de fer és posar-vos en contacte amb l'administrador que us ha blocat, especialment si penseu que ha estat un error o un malentès. Aneu a la pàgina d'usuari de l'administrador i seguiu l'enllaç "Envia un missatge de correu electrònic a aquest usuari" de la caixa d'eines.

Voleu apel·lar el blocatge.

Si no podeu contactar l'administrador, o seguiu insatisfet pensant que us hauria de desblocar, podeu apel·lar la seva decisió. Tingueu en compte abans si el blocatge ja ha expirat provant d'editar la pàgina de proves, per exemple.

Per apel·lar el blocatge, deixeu un missatge a la vostra pàgina de discussió. Encara que esteu blocat, podreu editar la vostra pàgina. Expliqueu els vostres motius. Altres editors, probablement no involucrats en l'afer, podran revisar el vostre historial d'edicions i els motius del blocatge, i recomanar accions a l'administrador que us ha blocat. La pràctica habitual és que els altres administradors no desautoritzin ni revoquin la decisió d'un administrador. L'afer, però, es pot discutir de forma objectiva i intentar arribar a un consens d'acord amb les polítiques vigents.

Tingueu en compte que un blocatge només és un avís. La Viquipèdia i els seus administradors desitgen que tothom pugui editar responsablement. Un abús en la utilització de la possibilitat d'apel·lació només complica les coses i pot acabar en un blocatge total.

Els motius del blocatge són d'algú altre, no vostres.

Probablement esteu usant un ISP o un servidor proxy amb adreces IP dinàmiques que compartiu amb algú altre, per exemple, en una xarxa de l'escola, universitat o d'una companyia, i esteu patint danys col·laterals. Si no esteu registrat, registreu-vos. Si el blocatge de la vostra adreça IP compartida no us permet registrar-vos, proveu de fer-ho des de casa o des d'un altre ordinador. Si no us en sortiu, seguiu les instruccions de més amunt per apel·lar el blocatge.