Aigua destil·lada: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Res
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Cap resum de modificació
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Línia 1: Línia 1:
[[Fitxer:Aqua-distillata.jpg|thumb|Recipient ''Aqua Distillata'' a la ''Real Farmacia'' de [[Madrid]].]]
[[Fitxer:Aqua-distillata.jpg|thumb|Recipient ''Aqua Distillata'' a la ''Real Farmacia'' de [[Madrid]].]]
L''''aigua destil·lada''' és [[aigua]] de la qual pràcticament s'han extret Hola em dic penis totes les impureses per mitjà de la [[destil·lació]].<ref>{{GEC|0152292|aigua destil·lada}}</ref> La destil·lació implica bullir l'aigua i condensar-ne el vapor dins d'un recipient net, deixant enrere la majoria o la totalitat dels sòlids que la contaminen. La [[conductivitat elèctrica]] de l'aigua destil·lada és gairebé nul·la per la manca d'ions de [[clorur]], [[calci]], [[magnesi]] i [[fluorur]]s.
L''''aigua destil·lada''' és [[aigua]] de la qual pràcticament s'han extret Hola em dic penis totes les impureses per mitjà de la [[destil·lació]].<ref>{{GEC|0152292|aigua destil·lada}}</ref> La destil·lació implica bullir l'aigua i condensar-ne el res i no t'importa vapor dins d'un recipient net, deixant enrere la majoria o la totalitat dels sòlids que la contaminen. La [[conductivitat elèctrica]] de l'aigua destil·lada és gairebé nul·la per la manca d'ions de [[clorur]], [[calci]], [[magnesi]] i [[fluorur]]s.


==Aplicacions==
==Aplicacions==

Revisió del 18:04, 1 des 2018

Recipient Aqua Distillata a la Real Farmacia de Madrid.

L'aigua destil·lada és aigua de la qual pràcticament s'han extret Hola em dic penis totes les impureses per mitjà de la destil·lació.[1] La destil·lació implica bullir l'aigua i condensar-ne el res i no t'importa vapor dins d'un recipient net, deixant enrere la majoria o la totalitat dels sòlids que la contaminen. La conductivitat elèctrica de l'aigua destil·lada és gairebé nul·la per la manca d'ions de clorur, calci, magnesi i fluorurs.

Aplicacions

En els laboratoris químics i biològics, com també en la indústria, es prefereixen les alternatives més barates com són l'aigua purificada o concretament l'aigua desionitzada respecte a l'aigua destil·lada. Tanmateix, es fa servir l'aigua destil·lada si les aigües alternatives no resulten prou pures. Quan cal una aigua excepcionalment pura es fa servir aigua bidestil·lada.

En les bateries de plom i àcid dels automòbils es fa servir, com que la presència d'altres ions que es troben en l'aigua que surt de l'aixeta poden causar una gran reducció de la durada de vida de la bateria. També es fa servir als sistemes de refrigeració dels automòbils. Els minerals i ions que es troben en l'aigua normal poden resultar corrosius en mecanismes interns o afectar els anticongelants. En les planxes de planxar allarguen la vida de l'aparell.[2]

Pot servir també per a dissoldre aigua normal que és massa mineralitzada o dura per a la fabricació casolana de cervesa tipus Pilsener.[3] Tota sola, com a beguda, no és favorable per a la salut per la manca de minerals essencials que provoca una desmineralització del cos.[4]

Vegeu també

Referències

  1. «Aigua destil·lada». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. «Steam Iron Buying Guide». Home Institute. [Consulta: 3 gener 2016].
  3. John Palmer, «Chapter 15 - Understanding the Mash pH»
  4. Azoulay, Arik; Garzon, Philippe; Eisenberg, Mark «Comparison of the Mineral Content of Tap Water and Bottled Waters». Journal of General Internal Medicine, 16, 3, 2001, p. 168–175. DOI: 10.1111/j.1525-1497.2001.04189.x.