Isaki Lacuesta: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
neutralitzo, sigueu lliures de dir la vostra opinió
Línia 1: Línia 1:
{{Conflicte d'interessos|data=2017}}
{{Currículum|data=2017}}
{{Infotaula director de cinema
{{Infotaula director de cinema
| imatge = Isaki Lacuesta.jpg
| imatge = Isaki Lacuesta.jpg
Línia 22: Línia 20:


=== Guions ===
=== Guions ===
- 2008 '''Garbo, l'espia''', en col·laboració amb María Hervera i Edmond Roch. Gaudí al millor guió.
* 2008: ''Garbo, l'espia'', en col·laboració amb María Hervera i Edmond Roch ([[Gaudí al millor guió]] als [[Premis Gaudí de 2010]])

Després d’una sèrie d’aventures, Pujol és localitzat per la Intel·ligència Britànica, que el converteix en agent doble. Nom en clau: Garbo. Des de Londres, fa creure al Tercer Reich que el desembarcament de Normandia no és res més que una estratègia d’engany, ja que el vertader desembarcament serà al Pas de Calais. 

=== Videoinstal·lacions ===
* '''Aftermath'''. 2016. Architecture beyond architects. Pavelló de Catalunya a la Biennal de Venècia d'arquitectura.
* '''Mur/Murs'''. 2015. Instal·lació per a 14 projectors i pantalles verticals de paper vegetal. Dedicat a RCR Arquitectes. Centre d'Arts Santa Mònica, Barcelona.
* '''Los muros invisibles.''' 2015. Instal·lació per a 4 projectors i 4 pantalles, sobre els espais creats per RCR Arquitectes. Centre d'Arts Santa Mònica, Barcelona.
* '''De cos present.''' 2012. Instal·lació per a set pantalles verticals. Exposició "Arts del moviment", Centre d'Arts Santa Mònica, Barcelona.
* '''El retablo de las adivinaciones.''' 2010. Instal·lació interactiva per a 4 projectors i 4 pantalles. Bòlit, Centre d'Art Contemporani, Girona.
* '''Las leyes de la gravedad.''' 2010-2012. Film instal·lació. Exposició "Arts del Moviment", Centre d'Arts Santa Mònica, Barcelona. Coreografia y dansa: Constanza Brncic. Pocs dies abans de donar a llum, Constanza Brncic interpreta la seva coreografia "Dona embarassada amb full en blanc". Una composició mutant, que Constanza va adaptar lleugerament als canvis del seu cos.
* '''Mullada llum'''. 2010. Autors: Isa Campo i Isaki Lacuesta. Bòlit, Centre d'Art Contemporani, Girona.
* '''Serie "Lugares que no existen. Google Earth 1.0"'''. 2009. Isa Campo i Isaki Lacuesta. Producció Can Xalant i Fundació Suñol. Aquest projecte confronta la mirada hiperrealista i suposadament objectiva de Google Earth, amb el punt de vista realista (i tanmateix subjectiu) d'imatges arran de terra d'aquests llocs que malgrat tot existeixen.
* '''Los cuerpos translúcidos'''. 2008. Peça creada dins el marc de l'exposició Miradas al Límite al Museu d'Art Contemporani de Vitoria (Artium).
* '''Luz azul.''' 2008. Isa Campo i Isaki Lacuesta. Centre-Museu Basc d'Art Contemporani de Vitoria (Artium). ''Luz azul'' sorgeix d'imaginar què passaria si els vitralls gòtics es baixessin arran de terra i es tornessin transitables, com les nostres portes i finestres quotidianes.
* '''Traços/Traces.''' 2007. Instal·lació per a 4 pantalles. Fira del Llibre de Frankfurt (CCCB). ''Isaki Lacuesta col·labora amb artistes de diferents disciplines ––pintors, ballarins, actors, cantants o escriptors––  per realitzar el retrat dels gestos dels artistes, convidats a interaccionar, des de les seves pròpies disciplines, amb el llenguatge cinematogràfic.''

== Col·laboracions en llibres col·lectius ==
* [[2011]] '''''Derivas sensoriales''''' Amb David Picó, Miguel Morey, Llorenç Torrado i Víctor Nubla (Biblioteca para misántropos).
* [[2010]] '''''Lur, tierra, Earth''''' [[La Alhóndiga (Bilbao)]].
* [[2008]] '''''Las voces visibles''''' article sobre ''India song'' i ''Son nom de Vénice dans Calcutta desert'' de [[Marguerite Duras]] a ''Elegías íntimas. Instantànies de cineastes.'' Hilario J. Rodríguez (editor). Madrid: Documenta Madrid, Festival Internacional de documentals de Madrid- Ocho y Medio, 2008.
* [[2007]] '''''Las variaciones Marker''''' a AA.VV. "HeterodoxiaS" (SIC). Punt de vista Festival Internacional de cine de Navarra 2007
* [[2006]] '''''Il maestro del caso''''', a AA.VV [[Joaquim Jordà]] Ed. Nuria Vidal. Museo Nazionale del Cinema. Torino 2006
* [[2006]] '''''L'escriptura del cinema en present''''' a AA.VV. "L'escriptura i el llibre en l'era digital" Krtu, Barcelona 2006
* [[2001]] '''''Una apuesta contra Joaquim Jordà''''' a J.M. García Ferrer i Marí Rom, "Joaquim Jordà, Enginyers Industrials de Catalunya". Barcelona 2001


== Referències ==
== Referències ==

Revisió del 12:52, 28 gen 2019

Infotaula de personaIsaki Lacuesta
Biografia
Naixement1975 Modifica el valor a Wikidata (48/49 anys)
Girona Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatCatalunya Catalunya
FormacióUniversitat Pompeu Fabra
Universitat Autònoma de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector de cinema, guionista, crític Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Pompeu Fabra
Universitat Autònoma de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Participà en
Tabakalera Modifica el valor a Wikidata
Família
ParellaIsa Campo Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webhttp://www.latermitafilms.com/es/
IMDB: nm1050097 Allocine: 157193 Allmovie: p352342 TMDB.org: 588973 Modifica el valor a Wikidata

Isaki Lacuesta (Girona, 1975) és un director de cinema i guionista gironí que en la seva producció engloba tant el documental com la ficció o les videoinstalacions.[1] Compagina el cinema amb la docència.

Obres

Llargmetratges

Guions

Referències

Enllaços externs