Diferència entre revisions de la pàgina «Diòcesi titular»

Salta a la navegació Salta a la cerca
cap resum d'edició
(Pàgina nova, amb el contingut: «Una '''seu titular''' a l'Església Catòlica Romana és una Diòcesi o Arxidiòcesi que avui només existeix en el títol. Està a càrrec d'un bisbe o ...».)
 
Una '''seu titular''' a l'[[Església Catòlica Romana]] és una [[Diòcesi]] o Arxidiòcesi que avui només existeix en el títol. Està a càrrec d'un bisbe o arquebisbe titular, que no és un bisbe diocesà ordinari sino que és un oficial de la [[Santa Seu]], o un [[bisbe auxiliar]] d'una diòcesi territorial, o el cap d'una jurisdicció que és equivalent a una diòcesi sota el [[Dret]] Canònic.
 
Les seus titulars corresponen a antics bisbats que al llarg dels segles van desaparèixer per qualsevol causa. Abans del [[Concili Vaticà II]] algunes d'aquestes diòcesis eren anomenates ''in partibus infidelium'' (en llocs d'infidels), epítet que va ser suprimit per a no ofendre ningú.
 
Atès que segons l'esmentat [[Dret]] Canònic tots els [[cardenal]]s han de ser bisbes, quan és elevat a la porpra qualsevol eclesiàstic que només és sacerdot immediatament se'l consagra i se li atorga una diòcesi titular.
 
 
 
==Referències i enllaços externs==
Usuari anònim

Menú de navegació