Capità Haddock: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «'''Capità Haddock.''' El capità de marina Arxívald Haddock és un vell llop de mar, un entranyable company de viatge de Tintín al llarg de bona part de l...».
 
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Capità Haddock.''' El capità de marina Arxívald Haddock és un vell llop de mar, un entranyable company de viatge de [[Tintín]] al llarg de bona part de les seves aventures. Apareix a 17 álbums tintinaires (dels 25 tradicionalment admesos com a oficials); la seva primera aparició és a "El cranc de les pinces d'or".
'''Capità Haddock.''' El capità de marina Archibald Haddock és un vell llop de mar, un entranyable company de viatge de [[Tintín]] al llarg de bona part de les seves aventures. Apareix a 17 àlbums tintinaires (dels 25 tradicionalment admesos com a oficials); la seva primera aparició és a [[El cranc de les pinces d'or]].


El capità Haddock recorre el món, per mar i per terra, com a company del reporter Tintín i el gosset Milú. És molt amic d'en Tornassol (quan no ha de tenir-li una dosis excessiva de paciència), tracta com un pare autoritari als Dupond i Dupont, té una amistat extranya (i malsoferta) amb la Castafiore, no sap com dir que no a en Serafí Llantió, i simpatitza amb el seu antic amic Chester i amb el noiet xinès Xang. Per no explicar altres relacions personals (bones i dolentes) amb altres personatges, per exemple amb el dolent Allan Thompson.
El capità Haddock recorre el món, per mar i per terra, com a company del reporter Tintín i el gosset [[Milú]]. És molt amic d'en [[Tornassol]] (quan no ha de tenir-li una dosi excessiva de paciència), tracta com un pare autoritari als [[Dupond i Dupont]], té una amistat estranya (i malsoferta) amb la [[Castafiore]], no sap com dir que no a en [[Serafí Llantió]], i simpatitza amb el seu antic amic [[Chester]] i amb el noiet xinès [[Xang]]. Per no explicar altres relacions personals (bones i dolentes) amb altres personatges, per exemple amb el dolent Allan Thompson.


El vell aficionat a la pipa i al Loch Lomond, el gran aficionat a l'insult culte i "refinat", el qui en ocasions arma disbauxes i problemes a la resta del grup, el propietari del castell del Molí i el qui preferiria estar a casa tranquilet en comptes de córrer aventures, aquest home barbut és per a no pocs lectors el seu personatge tintinaire preferit.
El vell aficionat a la pipa i al Loch Lomond, el gran aficionat a l'insult culte i "refinat", el qui en ocasions arma disbauxes i problemes a la resta del grup, el propietari del castell del Molí i el qui preferiria estar a casa tranquil en comptes de córrer aventures, aquest home barbut és per a no pocs lectors el seu personatge tintinaire preferit.

En la aparentment darrera aparició de Haddock a les aventures de Tintín, aquest es quedava a la seva habitació de l'hotel d'Ischia, disposat a dormir tranquilament. Potser aviat rebria una nota urgent de Tintín portada pel Milú...


{{Plantilla:Tintín}}
{{Plantilla:Tintín}}
[[Categoria:Tintín| ]]
[[Categoria:Personatges de Tintín]]

Revisió del 16:08, 14 abr 2008

Capità Haddock. El capità de marina Archibald Haddock és un vell llop de mar, un entranyable company de viatge de Tintín al llarg de bona part de les seves aventures. Apareix a 17 àlbums tintinaires (dels 25 tradicionalment admesos com a oficials); la seva primera aparició és a El cranc de les pinces d'or.

El capità Haddock recorre el món, per mar i per terra, com a company del reporter Tintín i el gosset Milú. És molt amic d'en Tornassol (quan no ha de tenir-li una dosi excessiva de paciència), tracta com un pare autoritari als Dupond i Dupont, té una amistat estranya (i malsoferta) amb la Castafiore, no sap com dir que no a en Serafí Llantió, i simpatitza amb el seu antic amic Chester i amb el noiet xinès Xang. Per no explicar altres relacions personals (bones i dolentes) amb altres personatges, per exemple amb el dolent Allan Thompson.

El vell aficionat a la pipa i al Loch Lomond, el gran aficionat a l'insult culte i "refinat", el qui en ocasions arma disbauxes i problemes a la resta del grup, el propietari del castell del Molí i el qui preferiria estar a casa tranquil en comptes de córrer aventures, aquest home barbut és per a no pocs lectors el seu personatge tintinaire preferit.