Diferència entre revisions de la pàgina «Ellis Island»

Salta a la navegació Salta a la cerca
2.461 bytes afegits ,  fa 2 anys
cap resum d'edició
m (Revertides les edicions de 213.4.189.155. Si penseu que és un error, deixeu un missatge a la meva discussió.)
Etiqueta: Reversió
Actualment és propietat dels estats de [[Nova York]] i [[Nova Jersey]] i el seu edifici principal és la seu d'un museu dedicat a la immigració, després de ser remodelat el 1990.
 
== Història ==
{{Autoritat}}
Ellis ha tingut tantes denominacions com a funcions diverses al llarg de la seva història. Si en un inici les tribus índies locals es referien a ella com "Kioshk" o "Gull Island", durant l'etapa de colonització, va passar a conèixer-se com la "Illa de l'Ostra" ( "Oyster Island"). La seva designació actual, doncs, es remunta a la dècada de 1770 , quan Samuel Ellis es va convertir en el seu propietari.
 
En 1808 el Govern Federal va comprar l'illa, destinant-la a usos bàsicament militars durant aquest període i, especialment, en el transcurs de la guerra de 1812 contra els anglesos, quan va ser convertida en fort .
 
Posteriorment, ia partir de la disposició del president Benjamin Harrison en 1890 , Ellis es va convertir en la principal duana de la ciutat. Entre 1892 i 1954 aproximadament 12 milions de passatgers, que van arribar als Estats Units a través del port de Nova York, van ser inspeccionats allà, tant legal com mèdicament. S'estima que tan sols un mínim percentatge va ser deportat (2%), formant aquest un grup integrat principalment per polígams, criminals, anarquistes i portadors de malalties infeccioses.
 
Durant la Primera Guerra Mundial el flux d'entrada de població va disminuir notablement. És en aquest moment, a més, que el recinte és utilitzat alhora com a lloc de reclusió d'aquells estrangers considerats com enemics o sospitosos.
 
Amb la normalització del sistema d'immigració perd la seva anterior funció, sent abandonada al novembre de 1954 .
 
L'11 de maig de 1965 , durant la presidència de Lyndon Johnson , va ser declarada part del Monument Nacional que conforma la Estàtua de la Llibertat .
 
Actualment, doncs, Ellis segueix sent propietat federal de l'Estat de Nova Jersey , si bé el seu ús es limita a funcions exclusivament turístiques.L'edifici principal és l'únic obert al públic de les tres dotzenes de construccions existents. Reobert el 10 de setembre de 1990 , després d'una restauració total que va costar més de 160 milions de dòlars, el Immigration Museum està dedicat a la memòria aquells immigrants de tercera classe i al paper que aquest lloc va tenir durant el procés d'immigració massiva dels segles XIX i XX, referit anteriorment.
 
Avui en dia més de 100 milions de nord-americans poden trobar entre els seus avantpassats a persones que van passar per l'illa Ellis, i encara viuen moltes persones que van passar per ella.
 
== Referències ==
<br />{{Autoritat}}
{{Esborrany dels EUA}}
{{Projectes germans|commons=Ellis Island}}
153.113

modificacions

Menú de navegació