The Swingle Singers: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot modifica: fr:The Swingle Singers
Línia 36: Línia 36:
[[he:סווינגל סינגרס]]
[[he:סווינגל סינגרס]]
[[it:The Swingle Singers]]
[[it:The Swingle Singers]]
[[ja:スウィングル・シンガーズ]]
[[tr:Swingle Singers (grup)]]
[[tr:Swingle Singers (grup)]]

Revisió del 12:13, 17 abr 2008

The Swingle Singers és un grup vocal format a París el 1962 per Ward Swingle, Anne Germain, Jeanette Baucomont i Jean Cussac. Christiane Legrand, la germana del compositor Michel Legrand va ser la primera soprano del grup qui comprenia 8 membres: dues sopranos, dues altos, dos tenors i dos baixos. Els altres membres eren Jean-Claude Briodin, Claudine Meunier, i Claude Germain.

Història

El grup vocal dirigit per Ward Swingle (qui va deixar els Double Six) és va decantar per participar en acompanyaments vocals.

Han cantat amb Etienne Daho a "Timide intimité" (de l'àlbum Eden el 1986) i amb Style Council a l'obra "The Story of Someone's Shoe" (de l'àlbum Confessions of a Pop Group de 1988). El líder de Style Council, Paul Weller, ha declarat que aquesta obra està inspirada de l'àlbum que The Swingle Singers havien enregistrat el 1967 amb el Modern Jazz Quartet: Place Vendome.

Actualment

El grup es va establir a Londres. El grup, gràcies als baixos, aconsegueixen produir sons com els d'una bateria o d'un contrabaix. Amb una gran tècnica, inclouen un repertori que va dels Beatles a la música clàssica (Tchaikovsky, Beethoven), i passant per l'òpera (Rossini). Els arranjaments són sovint pròxims al jazz o el swing. Estan també influenciats per Nat King Cole.

Han enregistrat "Air on the G String", una transposició de Bach amb el Modern Jazz Quartet. Luciano Berio ha escrit per ells una simfonia post-moderna, la Simfonia per vuit veus i orquestra. També han enregistrat "Ci-Git Satie" i "Visions and Spels" de Ben Johnston. El 2005, el seu enregistrament del Preludi en fa major de El clavecí ben temperat de Bach ha estat integrat dins el disc "They" de Jem Griffith; aquesta obra també és l'inici de la banda sonora de la pel·lícula de 2006 Les Gigolos. El 2006, The Swingle Singers han enregistrat la Fuga en sol menor (BWV 578) de Bach que podria entrar a la pel·lícula Thank You for Smoking.

El grup està compost actualment per:

  • Joanna Goldsmith (soprano)
  • Julie Kench (soprano)
  • Kineret Maor (alto)
  • Johanna Marshall (alto)
  • Richard Eteson (tenor)
  • Tom Bullard (tenor)
  • Jeremy Sadler (baix)
  • Tobias Hug (baix)

Enllaç extern

Pàgina oficial de The Swingle Singers