Claudi Elià: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot modifica: pt:Cláudio Eliano
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
'''Claudi Elià''' (''Claudius Ælianus'', {{polytonic|Κλαύδιος Αἰλιανός}}) fou un escriptor romà nascut a [[Praeneste]] i que tenia la ciutadania romana tot i que va escriure en grec. Va estudiar retòrica amb [[Pausànias]] i fou admirador d'[[Herodes Àtic]]. Va viure uns 60 anys i no va tenir fills, morint solter. Va deixar una miscel·lània de histories en 14 llibres coneguda com "''Varia Historia''" i un llibre sobre peculiaritats dels animals en 16 llibres. Se li atribueix també un llibre que es un atac contra un home efeminat que podria estar pensat contra l'emperador [[Elagàbal]].
{{millorar|Caldria situar aquest autor en alguna època. Què vol dir un '''''llibre''' sobre peculiaritats dels animals en 16 '''llibres'''''? Com es deia aquest llibre?}}
Claudi Elià (''Claudius Ælianus'', {{polytonic|Κλαύδιος Αἰλιανός}}) fou un escriptor romà nascut a [[Praeneste]] i que tenia la ciutadania romana tot i que va escriure en grec. Va estudiar retòrica amb [[Pausànias]] i fou admirador d'[[Herodes Àtic]]. Va viure uns 60 anys i no va tenir fills, morint solter. Va deixar una miscel·lània de histories en 14 llibres coneguda com "''Varia Historia''" i un llibre sobre peculiaritats dels animals en 16 llibres. Se li atribueix també un llibre que es un atac contra un home efeminat que podria estar pensat contra l'emperador [[Elagàbal]].


[[Categoria:Escriptors romans]]
[[Categoria:Escriptors romans]]

Revisió del 15:28, 18 abr 2008

Claudi Elià (Claudius Ælianus, Κλαύδιος Αἰλιανός) fou un escriptor romà nascut a Praeneste i que tenia la ciutadania romana tot i que va escriure en grec. Va estudiar retòrica amb Pausànias i fou admirador d'Herodes Àtic. Va viure uns 60 anys i no va tenir fills, morint solter. Va deixar una miscel·lània de histories en 14 llibres coneguda com "Varia Historia" i un llibre sobre peculiaritats dels animals en 16 llibres. Se li atribueix també un llibre que es un atac contra un home efeminat que podria estar pensat contra l'emperador Elagàbal.