Sext Aureli Víctor: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «'''Sext Aureli Víctor''' (''Sextus Aurelius Victor'') (vers 320-390) fou un historiador romà del segle IV, que va viure sota Constanci Clor i s...».
 
m trec enllaç a Aurelià
Línia 1: Línia 1:
'''Sext Aureli Víctor''' (''Sextus Aurelius Victor'') (vers [[320]]-[[390]]) fou un historiador romà del [[segle IV]], que va viure sota [[Constanci Clor]] i successors.
'''Sext Aureli Víctor''' (''Sextus Aurelius Victor'') (vers [[320]]-[[390]]) fou un historiador romà del [[segle IV]], que va viure sota [[Constanci Clor]] i successors.


Segons la seva pròpia obra era de família humil i va arribar a distinció per el seu coneixement de literatura. Quan era a [[Sirmium]] va atreure la atenció de Julià l'Apòstata i fou nomenat governador d'una de les [[Pannònia|Pannònies]]. Probablement fou el cònsol Sext Aureli Víctor esmentat com a col·lega d' [[Aurelià]] el [[373]]. [[Teodosi el Gran]] el va nomenar prefecte de la ciutat. La data de la seva mort és desconeguda però una mica anterior al [[400]]. Probablement era pagà.
Segons la seva pròpia obra era de família humil i va arribar a distinció per el seu coneixement de literatura. Quan era a [[Sirmium]] va atreure la atenció de Julià l'Apòstata i fou nomenat governador d'una de les [[Pannònia|Pannònies]]. Probablement fou el cònsol Sext Aureli Víctor esmentat com a col·lega d'Aurelià el [[373]]. [[Teodosi el Gran]] el va nomenar prefecte de la ciutat. La data de la seva mort és desconeguda però una mica anterior al [[400]]. Probablement era pagà.


Les seves obres principals foren:
Les seves obres principals foren:

Revisió del 07:48, 19 abr 2008

Sext Aureli Víctor (Sextus Aurelius Victor) (vers 320-390) fou un historiador romà del segle IV, que va viure sota Constanci Clor i successors.

Segons la seva pròpia obra era de família humil i va arribar a distinció per el seu coneixement de literatura. Quan era a Sirmium va atreure la atenció de Julià l'Apòstata i fou nomenat governador d'una de les Pannònies. Probablement fou el cònsol Sext Aureli Víctor esmentat com a col·lega d'Aurelià el 373. Teodosi el Gran el va nomenar prefecte de la ciutat. La data de la seva mort és desconeguda però una mica anterior al 400. Probablement era pagà.

Les seves obres principals foren:

  • I. Origo Gentis Romanae, en 20 capítols, contenint els Annals de l'ètnia romana
  • II. De Viris illustribus Urbis Romae, en 86 capítols
  • III. De Caesaribus, 42 capítols amb biografies curtes dels emperadors
  • IV. De Vita et Moribus Imperatorum Romanorum Excerpta ex libris Sex. Aurelii Victoris o Sex. Aurelii Victoris Epitome de Caesaribus, en 48 capítols