Diferència entre revisions de la pàgina «Lliga de Campions de la UEFA»

Salta a la navegació Salta a la cerca
→‎Format: últims canvis
(→‎Format: últims canvis)
* La temporada [[Lliga de Campions de la UEFA 2003-04|2003-04]]: Es suprimí la segona fase de grups i es reemplaçà per la de vuitens.
* La temporada [[Lliga de Campions de la UEFA 2009-10|2009-10]]: S'amplià el nombre d'equips (22) que es classificaven directament a la fase de grups. Es distingí als equips campions de lligues menys potents dels no campions de les més potents, no permetent encreuaments dels primers amb els últims en rondes prèvies.
* La temporada [[Lliga de Campions de la UEFA 2018-19|2018-19]]: S'amplià el nombre d'equips (26) que es classificaven directament a la fase de grups.
Des de la temporada [[Lliga de Campions de la UEFA 1999-00|1999-2000]] participen 32 equips en la competició, que s'organitzen en una primera ronda que es juga en forma de lligueta. Hi ha 8 grups amb 4 equips cadascun (per norma de la UEFA, no hi pot haver 2 equips d'una mateixa federació en un sol grup). Els equips dels grups s'enfronten entre si a anada i tornada i els 2 primers classificats passen a la següent ronda, els vuitens de final; el tercer de cada grup passarà als setzens de final de la [[Lliga Europa de la UEFA]]. Al sorteig de la primera ronda, a més s'estableixen els calendaris de la mateixa tenint en compte que 2 equips d'una mateixa federació no juguen tots dos a casa o a fora la mateixa jornada (o en cas que una federació tinguera 3 o 4 equips, perquè 2 equips d'eixa mateixa federació no juguessin a casa o a fora el mateix dia, si es té en compte que cada jornada es disputa entre el dimarts i el dimecres d'una mateixa setmana). Esta norma té una excepció referent als equips russos, ja que a causa de les baixes temperatures que registra aquest país a l'hivern s'estableix que en la darrera jornada de la primera ronda no es juguen partits allí. En les fases successives fins a la final (a eliminació directa a doble partit) es té en compte el criteri de desempat de major nombre de gols marcats en camp contrari. Tant al final dels 90 minuts com al final de la pròrroga. Si hi ha empat al final de la pròrroga (també en els gols marcats en camp contrari), es decideix el guanyador amb una tanda de penals.
 
169

modificacions

Menú de navegació