Hematúria: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «A medicina, s'anomena '''hematúria''' a la presència d'eritròcits a l'orina. És un signe de diverses patologies del ronyó, les vies urinàri...».
 
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
A [[medicina]], s'anomena '''hematúria''' a la presència d'[[eritròcits]] a l'[[orina]]. És un signe de diverses patologies del [[ronyó]], les vies urinàries ([[uréter]], [[bufeta de l'orina]], [[uretra]]) o la [[pròstata]]. Aquest rang de patologies inclou algunes molt lleus i algunes letals, de manera que l'hematúria no es pot considerar un signe per a determinar la gravetat d'una patologia. Si, a més, es troben [[leucòcit]]s, es pot considerar un signe d'[[infecció]] urinària.
A [[medicina]], s'anomena '''hematúria''' a la presència d'[[eritròcits]] a l'[[orina]]. És un signe de diverses patologies del [[ronyó]], les vies urinàries ([[uréter]], [[bufeta urinària]], [[uretra]]) o la [[pròstata]]. Aquest rang de patologies inclou algunes molt lleus i algunes letals, de manera que l'hematúria no es pot considerar un signe per a determinar la gravetat d'una patologia. Si, a més, es troben [[leucòcit]]s, es pot considerar un signe d'[[infecció]] urinària.


Ocasionalment s'utilitza el terme [[hemoglobinúria]] com a sinònim d'hematúria, però aquest terme es refereix de forma més precisa a la presència d'[[hemoglobina]] a l'orina.
Ocasionalment s'utilitza el terme [[hemoglobinúria]] com a sinònim d'hematúria, però aquest terme es refereix de forma més precisa a la presència d'[[hemoglobina]] a l'orina.

Revisió del 22:44, 27 abr 2008

A medicina, s'anomena hematúria a la presència d'eritròcits a l'orina. És un signe de diverses patologies del ronyó, les vies urinàries (uréter, bufeta urinària, uretra) o la pròstata. Aquest rang de patologies inclou algunes molt lleus i algunes letals, de manera que l'hematúria no es pot considerar un signe per a determinar la gravetat d'una patologia. Si, a més, es troben leucòcits, es pot considerar un signe d'infecció urinària.

Ocasionalment s'utilitza el terme hemoglobinúria com a sinònim d'hematúria, però aquest terme es refereix de forma més precisa a la presència d'hemoglobina a l'orina.