Barça Media: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Es desfà la revisió 21514469 de 139.47.2.158 (Discussió)
Etiqueta: Desfés
Línia 11: Línia 11:
|data_fundacio = [[27 de juliol]] de [[1999]]
|data_fundacio = [[27 de juliol]] de [[1999]]
|idioma = [[Català]]
|idioma = [[Català]]
|regio = [[Espanya]]
|regio = [[Catalunya]]
|localitzacio_seu1 = [[Camp Nou]]
|localitzacio_seu1 = [[Camp Nou]]
|nom_anterior = Canal Barça
|nom_anterior = Canal Barça

Revisió del 10:25, 25 jul 2019

Infotaula d'organitzacióBarça TV
Logotip de Barça TV

LemaEl Barça viu a Barça TV
Dades
Nom curtBarça TV
Tipuscanal de televisió Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballTV
EspecialitatEsportiva
Idioma oficialCatalà
País d'origen Catalunya
Història
Creació27 de juliol de 1999
Data de dissolució o abolició30 juny 2023 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
ÀmbitCatalunya
Governança corporativa
Seu 
XarxaEmissions Digitals de Cat.
Propietat deFutbol Club Barcelona
Altres
TDTCanal EDC 2
Satèl·lit
Movistar+Canal 69
Alice Home TVCanal 288
Cable
ONOCanal 79
Movistar+Canal 69
MeoCanal 36

Lloc webbarcatv.fcbarcelona.cat
Twitter (X): fcbarcelona Modifica el valor a Wikidata
Eusebio Sacristán entrevistat per Sandra Sarmiento, periodista de Barça TV

Barça TV és un canal de televisió esportiu dedicat íntegrament a l'actualitat del FC Barcelona, anomenat també amb el sobrenom de Barça, d'on el canal agafa el nom propi. Aquest canal temàtic de televisió del FC Barcelona va fer la seva primera emissió el 27 de juliol de 1999 sota el nom de Canal Barça.

Des d'aleshores, l'ens audiovisual barcelonista ha configurat una emissió durant tot l'any de 12 hores diàries de programació dedicada exclusivament al club, fent una atenció especial als aspectes lligats al primer equip de futbol, a la vessant poliesportiva del club i a l'activitat social de la institució.

Informació, entreteniment, partits en directe del primer equip de futbol, dels equips del planter en totes les categories, partits històrics del FC Barcelona i programes específics que observen i mostren la realitat del teixit social barcelonista han estat i són els eixos principals de la programació del canal.

El mes de febrer del 2004 Canal Barça va passar a denominar-se Barça TV, després que el club tornés a obtenir els drets d'exclusivitat, fins aleshores en mans de Telefónica Sports.

Des del dissabte 13 de desembre de 2008, Barça TV emet en obert per TDT al Principat de Catalunya en el canal que s'anomenava EDC 2 dins el múltiplex d'Emissions Digitals de Catalunya.[1] També es troba disponible com a canal de pagament en diferents plataformes com ara Alice Home TV (dial 288), Movistar+ (dial 69), Meo (dial 36) i ONO (dial 78), tenint més de 50.000 abonats el novembre del 2006.

El canal es produeix i s'emet íntegrament en català, tot i que a les plataformes de pagament disposa de dues pistes d'àudio addicionals que tradueixen a l'anglès i al castellà la programació.

Les instal·lacions de la televisió oficial del club estan al mateix estadi del FC Barcelona, destacant els platós a la zona mixta –en l'àrea dels vestidors– i a la tribuna del Camp Nou.

Barça TV Online

Barça TV Online neix el maig del 2007, quan es va posar en marxa el projecte per oferir un nou servei per als internautes blaugrana de tot el món des d'on es pot seguir l'actualitat del club en format audiovisual gràcies als continguts generats per Barça TV.

Barça TV Online neix amb l'objectiu d'ésser un referent dels continguts audiovisuals del club que ajuda a optimitzar l'experiència de l'internauta barcelonista en la nova web i que facilita l'accés a la informació blaugrana amb les imatges i les locucions de tot el que passa al Camp Nou.

La nova plataforma, disponible en català, anglès i castellà, permet que els internautes de qualsevol indret del món puguin veure els diferents continguts disponibles en qualsevol moment.

Els continguts que ofereix Barça TV Online són molt variats gràcies a una àmplia graella de vídeos formada per resums de partits, entrenaments, partits històrics, seguiments de jugadors del futbol base, informació actualitzada de les seccions i programes específics com 'L'habitació dels miralls', 'Promeses', 'Contra qui juguem', entre d'altres.

Barça TV Online és un servei exclusiu de subscripció en què els socis i sòcies del club gaudeixen d'un 25% de descompte.

Barça TV Internacional

Barça TV disposa d'un senyal internacional per on s'emeten tots o alguns dels continguts de Barça TV i que es distribueixen a través de les següents plataformes i canals de televisió:

Europa

Orient Mitjà i Àfrica del Nord

Àsia

Amèrica

Oceania

Principals programes

  • Recorda Míster
  • El Marcador
  • El Nou
  • 600'"
  • Barça Notícies
  • Hora B
  • Aquí Palau
  • Promeses

Referències

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Barça Media