Vés al contingut

Algues vermelles: diferència entre les revisions

1.022 bytes afegits ,  fa 3 anys
Restituesc la informació amb un redactat més adient.
(N'elimino informació fora de lloc (Agar-agar))
(Restituesc la informació amb un redactat més adient.)
* Presenten una gran diversitat de formes i grandàries. Es caracteritzen per l'absència de cèl·lules [[flagel]]·lades, la presència de pigments [[bilicromoproteïna|bilicromoproteids]] i [[ficobilisoma|ficobilisomes]] i l'absència de [[midó]] en els [[cloroplast]]s, ja que usen com a material de reserva el [[midó de florideas|midó de florídies]]; els [[tilacoide]]s són simples ([[rodoplast]]s). La reproducció sexual per [[oogàmia]], amb cèl·lules especialitzades, [[carpogoni]]s i [[espermació|espermacions]] (pot faltar-hi la sexualitat).
 
* Les algues vermelles s'empren en el sector alimentari i en el farmacèutic. El producte més comercialitzada és l'[[agar-agar]], que s'extrau d'algues vermelles que formen catifes de color rosat o blanquinoses que arriben fins als 15 centímetres d'alçada. Aquestes algues presenten abundants ramificacions (https://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0205553.xml) que agafen formes similars a ales i viuen durant tot l'any en roques d'aigües tranquil·les, on no els toca l'[[Ona marina|onatge]] directament, i prop de la superfície. També es troben en esquerdes i bassals. Són molt comunes a la mar [[Mediterrània]] i a l'est de l'[[Atlàntic]], també se n'han trobades a [[Hawaii]].
* Les algues vermelles s'empren en el sector alimentari i en el farmacèutic. L'[[espècie]] més comercialitzada és l'[[agar-agar]].
 
* Reproducció: Els cossos reproductors estan situats als extrems terminals i tenen forma oval amb una mena de banya a l'extrem. Els [[gametòfit]]<nowiki/>s i els [[esporòfit]]<nowiki/>s són similars. Com en totes les algues vermelles, la reproducció pot ser per via sexual o asexual, la primera comporta la unió de l'[[òvul]] amb l'[[espermatozou]] i la segona la formació d'[[Espora (vegetal)|espores]] o la fragmentació de l'alga per formar nous individus.
 
 
3.373

modificacions