Camí reial: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
camí reial ≠ camí ral.
m tipo
Línia 1: Línia 1:
Un '''camí reial''' era un camí que unia possessions reials i gaudia de la protecció dels soldats del [[rei]]. Eren emprades no només pel rei i els seus [[excèrcit]]s, sinó també com un eix de comerç per a tots els qui volien portar la seua mercaderia a ciutat o vila. Hi regia un codi, com el codi vial d'avui en dia, que protegia als viandants i imposava estrictes càstics als que no el compliren. De manera d'example, hi havia un camí reial entre [[Girona]] i [[Barcelona]].
Un '''camí reial''' era un camí que unia possessions reials i gaudia de la protecció dels soldats del [[rei]]. Eren emprades no només pel rei i els seus [[exèrcit]]s, sinó també com un eix de comerç per a tots els qui volien portar la seua mercaderia a ciutat o vila. Hi regia un codi, com el codi vial d'avui en dia, que protegia als viandants i imposava estrictes càstics als que no el compliren. De manera d'example, hi havia un camí reial entre [[Girona]] i [[Barcelona]].


==Vegeu també==
==Vegeu també==

Revisió del 09:18, 6 maig 2008

Un camí reial era un camí que unia possessions reials i gaudia de la protecció dels soldats del rei. Eren emprades no només pel rei i els seus exèrcits, sinó també com un eix de comerç per a tots els qui volien portar la seua mercaderia a ciutat o vila. Hi regia un codi, com el codi vial d'avui en dia, que protegia als viandants i imposava estrictes càstics als que no el compliren. De manera d'example, hi havia un camí reial entre Girona i Barcelona.

Vegeu també