Níjar: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: ht:Níjar (Almería)
Línia 15: Línia 15:
[[eu:Nijar]]
[[eu:Nijar]]
[[fr:Níjar]]
[[fr:Níjar]]
[[ht:Níjar (Almería)]]
[[it:Níjar]]
[[it:Níjar]]
[[nl:Níjar]]
[[nl:Níjar]]

Revisió del 17:13, 10 maig 2008

Níjar és un municipi de la província d'Almeria, a Andalusia.

Està situat a l'est de la província, entre els estreps de la Sierra Alhamilla i la costa sud-oriental mediterrània, i és el cap de la comarca del Campo de Níjar.

Té una superfície de 599,8 km², amb la qual cosa és un dels municipis més extensos d'Espanya. La població, de 17.824 habitants (2002), es reparteix en els nuclis principals de Campohermoso, San Isidro i la vila de Níjar.

Una de les principals fonts d'ingressos és l'agricultura, fonamentalment amb el predomini de l'ús d'hivernacles, i en aquest aspecte l'àrea és la més productiva de la província després de la comarca del Campo de Dalías. L'altra font principal d'ingressos del municipi és el turisme, principalment al nucli de San José, que té port esportiu. També són importants en aquest sentit Las Negras, Los Escullos, La Isleta del Moro, Agua Amarga i Rodalquilar.

Hi destaquen la indústria del plàstic, la ramaderia, la pesca (residual en comparació amb els anys previs al turisme) i la mineria, amb jaciments de plom, plata i antimoni, principalment a la vall de Rodalquilar, on temps enrere hi va haver famoses explotacions d'or. No obstant això, després del tancament de les mines de Rodalquilar, la mineria hi va quedar reduïda a no res.