Dan Gurney: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot afegeix: nl:Dan Gurney
m retocs
Línia 1: Línia 1:
[[Image:GurneyDan1965.jpg|thumb|right|200px|Dan Gurney al 1965]]
[[Image:GurneyDan1965.jpg|thumb|right|200px|Dan Gurney al [[1965]]]]
'''Daniel Sexton Gurney''', nascut el 13 d'abril de [[1931]] es una de les figures més importants a l'historia del automobilisme estadounidenc.


'''Daniel Sexton Gurney''', nascut el 13 d'abril de [[1931]] es una de les figures més importants a l'historia del automobilisme dels [[Estats Units]].
Encara que nascut a Port Jefferson, [[Nova York]], va anar a viure a [[California]] quan era un adolescent. Ha estat conductor, fabricant de cotxes y amo de equips en competicions automovilístiques desde [[1958]]. És un dels cinc conductors d'[[Estats Units]] que han estat capaços de guanyar un Gran Premi de la [[Fórmula 1]], y l'únic que ho ha fet amb un cotxe fabricat per ell mateix.


Encara que nascut a Port Jefferson, [[Nova York]], va anar a viure a [[Califòrnia]] quan era un adolescent. Ha estat conductor, fabricant de cotxes y amo de equips en competicions automobilístiques des de [[1958]]. És un dels cinc conductors d'[[Estats Units]] que han estat capaços de guanyar un Gran Premi de la [[Fórmula 1]], y l'únic que ho ha fet amb un cotxe fabricat per ell mateix.
Va aconseguir la fita de donar les seves primeres i uniques victòries a la Formula 1 a les escuderies [[Eagle]] i [[Porsche]] a més de la primera victòria a [[Brabham]].

Va aconseguir la fita de donar les seves primeres i úniques victòries a la Formula 1 a les escuderies [[Eagle]] i [[Porsche F1|Porsche]] a més de la primera victòria a [[Brabham]].

Fora de la Formula 1, Gurney va guanyar les [[24 hores de Le Mans]] del [[1967]] i, un cop al podi, se li va ocórrer de sacsejar l'ampolla de xampany i mullar els seus companys, fet que es va posar de moda...


Fora de la Formula 1, Gurney va guanyar les [[24 hores de Le Mans]] del [[1967]] i, un cop al podi, se li va ocorrer de sacsejar l'ampolla de xampany i mullar els seus companys, fet que es va posar de moda...
L'any [[1971]] va guanyar amb un [[Ferrari]] la primera edició de la famosa cursa [[Cannonball]] de [[Nova York]] a [[Los Angeles]].
L'any [[1971]] va guanyar amb un [[Ferrari]] la primera edició de la famosa cursa [[Cannonball]] de [[Nova York]] a [[Los Angeles]].


== Palmarès ==
== Palmarès ==
* Millor clasificació en un campionat del món : 3er [[1961]]
* Millor clasificació en un campionat del món : 3er a la temporada [[Temporada 1961 de Fórmula 1|1961]]
* Curses : 86
* Curses : 86
* Victòries : 4
* Victòries : 4

Revisió del 20:39, 10 maig 2008

Dan Gurney al 1965

Daniel Sexton Gurney, nascut el 13 d'abril de 1931 es una de les figures més importants a l'historia del automobilisme dels Estats Units.

Encara que nascut a Port Jefferson, Nova York, va anar a viure a Califòrnia quan era un adolescent. Ha estat conductor, fabricant de cotxes y amo de equips en competicions automobilístiques des de 1958. És un dels cinc conductors d'Estats Units que han estat capaços de guanyar un Gran Premi de la Fórmula 1, y l'únic que ho ha fet amb un cotxe fabricat per ell mateix.

Va aconseguir la fita de donar les seves primeres i úniques victòries a la Formula 1 a les escuderies Eagle i Porsche a més de la primera victòria a Brabham.

Fora de la Formula 1, Gurney va guanyar les 24 hores de Le Mans del 1967 i, un cop al podi, se li va ocórrer de sacsejar l'ampolla de xampany i mullar els seus companys, fet que es va posar de moda...

L'any 1971 va guanyar amb un Ferrari la primera edició de la famosa cursa Cannonball de Nova York a Los Angeles.

Palmarès

  • Millor clasificació en un campionat del món : 3er a la temporada 1961
  • Curses : 86
  • Victòries : 4
  • Podis : 19 (4 primers, 8 segons, 7 tercers)
  • Poles : 3