Captura de pantalla: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Robot posa secció de referències
m bot: - com ''screencast''. + com a ''screencast''.
Línia 7: Línia 7:


== Screencast ==
== Screencast ==
Un altre tipus de captures són les que recullen una gran quantitat de captures seguides i registren, però, l'entrada d'àudio, donant com a resultat un arxiu de vídeo com una mena de «pel·lícula» que permet experimentar l'observar la pantalla com si haguéssim estat davant. Això es coneix com ''[[screencast]]''.
Un altre tipus de captures són les que recullen una gran quantitat de captures seguides i registren, però, l'entrada d'àudio, donant com a resultat un arxiu de vídeo com una mena de «pel·lícula» que permet experimentar l'observar la pantalla com si haguéssim estat davant. Això es coneix com a ''[[screencast]]''.


== Vegeu també ==
== Vegeu també ==

Revisió del 09:53, 2 set 2019

Una captura de pantalla és una foto presa per una computadora o un telèfon intel·ligent per capturar els elements vists en la pantalla del monitor o un altre dispositiu de sortida visual. Generalment és una imatge digital presa pel sistema operatiu o aplicacions sent executades en la computadora o telèfon.

Les captures de pantalla se solen usar per il·lustrar i explicar un programa, un problema particular que un usuari pugui tenir o de manera més general, quan la sortida de la pantalla s'ha de mostrar a uns altres o ser arxivada.

La manera més habitual de realitzar una captura de pantalla[1] en computadora és prement la tecla Imprimir Pantalla (de vegades denominada Print Screen, Impr Pant, Imp Pant, ImpPnt o SysRq PrtScn) situada en la part superior dreta del teclat. Depenent del sistema operatiu o entorn d'escriptori, el procés de la captura pot variar.

Screencast

Un altre tipus de captures són les que recullen una gran quantitat de captures seguides i registren, però, l'entrada d'àudio, donant com a resultat un arxiu de vídeo com una mena de «pel·lícula» que permet experimentar l'observar la pantalla com si haguéssim estat davant. Això es coneix com a screencast.

Vegeu també

Referències

  1. «¿Cómo realizo una captura de pantalla en Windows o Mac?» (en castellà). [Consulta: 8 maig 2019].