Culte (pràctica religiosa): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m correcció
Cap resum de modificació
Etiquetes: Edita des de mòbil Edició web per a mòbils
Línia 1: Línia 1:
{{Falten referències|data=agost de 2019}}
{{Falten referències|data=agost de 2019}}
El '''culte''' és l'[[adoració]] d'una divinitat, els actes que manifesten exteriorment i en societat la [[fe]] dels individus. Conté els rituals (com la [[missa]]), invocacions, pelegrinatges i representacions gràfiques de la relació entre els homes i els déus o éssers superiors. Acostuma a desenvolupar-se en llocs específics, com [[altar]]s o [[temple]]s, i pot comptar amb l'ajuda d'intermediaris com els [[sacerdot]]s. És un element indispensable de la [[religió]], en tant que aglutina creences personals i els dóna una dimensió pública, que en permet la institucionalització. Pressuposa que es pot mantenir una relació amb els éssers suprems o forces de la natura i la creació, encara que sigui de subordinació, ja que els qui defensen un déu absent, massa allunyat dels éssers humans, no li reten cap culte.
El '''culte''' o '''cult'''<ref>{{Ref-web|url=http://www.avl.gva.es/lexicval/?paraula=culte|títol=culte|consulta=|llengua=|obra=Diccionari normatiu valencià|editor=Acadèmia Valenciana de la Llengua|data=}}</ref> és l'[[adoració]] d'una divinitat, els actes que manifesten exteriorment i en societat la [[fe]] dels individus. Conté els rituals (com la [[missa]]), invocacions, pelegrinatges i representacions gràfiques de la relació entre els homes i els déus o éssers superiors. Acostuma a desenvolupar-se en llocs específics, com [[altar]]s o [[temple]]s, i pot comptar amb l'ajuda d'intermediaris com els [[sacerdot]]s. És un element indispensable de la [[religió]], en tant que aglutina creences personals i els dóna una dimensió pública, que en permet la institucionalització. Pressuposa que es pot mantenir una relació amb els éssers suprems o forces de la natura i la creació, encara que sigui de subordinació, ja que els qui defensen un déu absent, massa allunyat dels éssers humans, no li reten cap culte.


== Vegeu també ==
== Vegeu també ==

Revisió del 01:28, 15 set 2019

El culte o cult[1] és l'adoració d'una divinitat, els actes que manifesten exteriorment i en societat la fe dels individus. Conté els rituals (com la missa), invocacions, pelegrinatges i representacions gràfiques de la relació entre els homes i els déus o éssers superiors. Acostuma a desenvolupar-se en llocs específics, com altars o temples, i pot comptar amb l'ajuda d'intermediaris com els sacerdots. És un element indispensable de la religió, en tant que aglutina creences personals i els dóna una dimensió pública, que en permet la institucionalització. Pressuposa que es pot mantenir una relació amb els éssers suprems o forces de la natura i la creació, encara que sigui de subordinació, ja que els qui defensen un déu absent, massa allunyat dels éssers humans, no li reten cap culte.

Vegeu també

  1. «culte». Diccionari normatiu valencià. Acadèmia Valenciana de la Llengua.