Miquel Valls i Maseda: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
{{Infotaula persona}}
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{Infotaula persona}}
{{Infotaula persona}}
'''Miquel Valls i Maseda''' ([[Barcelona]], [[28 de setembre]] de [[1943]]) és un [[economista]] i [[empresari]] [[catalans|català]], president de la [[Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona]] des del [[21 de juny]] de [[2002]].<ref name="GEC">{{GEC|0259812|Miquel Valls i Maseda}}</ref>
'''Miquel Valls i Maseda''' ([[Barcelona]], [[28 de setembre]] de [[1943]] - [[22 de setembre]] de [[2019]]) fou un [[economista]] i [[empresari]] [[catalans|català]], president de la [[Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona]] des del [[21 de juny]] de [[2002]] fins al [[19 de juny]] de [[2019]].<ref name="GEC">{{GEC|0259812|Miquel Valls i Maseda}}</ref>


== Biografia ==
== Biografia ==

Revisió del 12:29, 22 set 2019

Infotaula de personaExcel·lentíssim Senyor Modifica el valor a Wikidata
Miquel Valls i Maseda

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement28 setembre 1943 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort22 setembre 2019 Modifica el valor a Wikidata (75 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
President de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona
2002 – juny 2019
← Antoni Negre i VillavecchiaJoan Canadell i Bruguera → Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióempresari, economista Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webmiquelvalls.es… Modifica el valor a Wikidata

Miquel Valls i Maseda (Barcelona, 28 de setembre de 1943 - 22 de setembre de 2019) fou un economista i empresari català, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona des del 21 de juny de 2002 fins al 19 de juny de 2019.[1]

Biografia

Valls va néixer el 28 de setembre de 1943 a la ciutat de Barcelona. Es llicencià en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, màster en Gestió Gerencial per l'Escola d'Alta Direcció i Administració (EADA), i diplomat en Direcció d'Empreses per l'Institut d'Estudis Superiors d'Empresa (IESE).

Valls inicià la seva implicació en la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona l'any 1996. Dos anys després va passar a formar part del seu Comitè Executiu sota la responsabilitat de l'àrea de delegacions. L'any 2002 assumí la presidència, després de concórrer en l'elecció sense competència. A més a més, també assumeix la presidència del Consell General de Cambres de Catalunya, la vicepresidència del Consejo Superior de Cámaras de Comercio, Industria y Navegación de España i de l'Associació de Cambres de Comerç del Mediterrani (ASCAME). Així mateix, és membre del comitè espanyol de la Chambre de Commerce Internationale (CCI).

Per altra banda, va ser membre del Comitè Executiu de la Fira de Barcelona i president de la Comissió Econòmica. També ha format part del Consell d'Administració de la Fira i la seva Ponència Estratègica. Actualment ostenta el càrrec de vicepresident del Consell General.

Exercí funcions executives en el grup familiar d'empreses Valls, que operaven en el sector metal·lúrgic, entre 1970 i 1984. A partir de 1985 fins al 2000 passà a ser el President Executiu de Comercial DVP (després Acciai Speciali Terni), també involucrada en el mateix sector.

Des de l'any 1970, és membre del Consell d'Administració de Fichet SA. Fou president de Fichet Industria SL per un temps des de 1996. L'any 2000 s'incorporà a la Junta Directiva de Mutual Midat Cyclops, i des del 2001 n'és membre de la Comissió Permanent, fins a ser el President avui dia.

A més a més, participa com a membre del Consell d'Administració de la Corporació Catalana de Comunicació (antics propietaris del diari Avui) i com a patró de la Fundació Conservatori del Liceu.

El Govern de la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi l'11 d'abril de 2017.[2]

Referències

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Miquel Valls i Maseda


Càrrecs en partits polítics i organitzacions
Precedit per:
Antoni Negre i Villavecchia
President de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona
2002 - ...
Succeït per:
en el càrrec