Susanna Griso i Raventós: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
ÑIGUAD
SUMA DE INFORMACIO
Etiquetes: Substitució editor visual
Línia 1: Línia 1:
{{Infotaula actor
| nom = Adolf hitler santiago abascal
| peu = FRANCOOOO!!!!!!
| nom_naixement = FranciscoFranco
| data_naixement =1 DOCTUBRE DE 2017
| lloc_naixement = [[Barcelona]], [[Catalunya]],
}}

'''Susanna Griso i Raventós''' ([[Barcelona]], [[8 d'octubre]] de [[1969]]) és una [[periodista]] i [[presentadora]] de televisió catalana.HITLER HITLER HITLEHITLERHITLERHITLER

El seu pare, Paco Grisó, treballava en la indústria tèxtil de Martorell i la seva mare, [[Montserrat Raventós]], és membre d'una família de viticultors de [[Sant Sadurní d'Anoia]], que es dediquen al [[Cava (beguda)|cava]], Codorniu.<ref>{{Ref-web|url=https://www.elespanol.com/corazon/famosos/20171121/263724027_0.html|títol=Montserrat Raventós, la madre de Susanna Griso que nació en la bodega Codorníu|consulta=2018-12-23|llengua=es-ES|data=2017-11-21}}</ref> És la menor de 7 germans.

Quan va acabar els estudis de batxillerat volia estudiar la carrera de [[psicologia]], la qual canviaria per la de [[periodisme]]. Es llicencià en periodisme per la [[Universitat Autònoma de Barcelona]] i va realitzar les seves primers pràctiques com a periodista a [[Cugat.cat|Ràdio Sant Cugat]], fet que li va permetre adquirir l'experiència necessària per, posteriorment, entrar a treballar a [[Catalunya Ràdio]] l'any 1992, on fou designada per a treballar en les seccions d'economia i després d'esports. A l'any següent presentà a [[TV3]] l'espai de ''[[Tres senyores i un senyor]]''. El 1995 formaria part de l'equip d'informatius de telenotícies, llavors també faria el programa especial "Resum de l'any".

Seduïts per la seva manera d'informar, [[TVE]] de [[Catalunya]] la contractaren per a presentar els informatius del migdia.
Al setembre de 1998 fou contractada pels informatius del canal [[Antena 3|A3]] a [[Madrid]]. Fou encarregada durant una llarga temporada de presentar els informatius en la primera edició amb el conegut periodista, [[Matías Prats]].

El gener de 2001 la passarien als informatius de Noticias 2 de la mateixa cadena de televisió. L'any següent, en tornar de vacances d'estiu formaria part dels informatius del matí. I un any més tard, treballaria amb [[Roberto Arce]].

Des de l'11 de desembre de 2006 fins a l'actualitat, presenta el programa "Espejo Público" d'A3, que uneix les darreres notícies del dia amb debats i magazines amb reportatges.

==Vida personal==
Va conèixer el seu marit, [[Carles Torras i Dalmau|Carles Torras]], un guionista i periodista, a [[Catalunya Ràdio]]; era un guionista habitual dels monòlegs d'[[Andreu Buenafuente]]. Torras ha treballat a la productora de Buenafuente, "El Terrat". El matrimoni té dos fills, Jan (2003) i Mireia (2004).

==Premis==
*TP d'Or a la millor presentadora d'informatius (2003)
*Premi Antena d'Or (2006)
*Nominada als TP d'Or a la millor presentadora d'espectacles i varietats (2008).

== Referències ==
{{Referències}}
*{{es}} Entrevista amb Susanna Griso a la revista dominical "Magazine" Diari El Mundo. 8/3/09.
*{{es}} [http://www.gaceta.es/20-04-2008+entreviste_al_chofer_calvo_duran_i_lleida_pense_que_era,noticia_1img,10,10,18271 Entrevista a Gaceta.es]
*{{es}} [http://www.antena3noticias.com/PortalA3N/entrevistaweb/Susanna-Griso/4996204 Entrevista a Antena 3]

== Enllaços externs ==
*{{es}} [http://www.presentadoras.tv/antena3/sgrisso/sgrisso.html Presentadors d'Antena 3]

{{Antena de Oro 2007}}
{{Autoritat}}
{{ORDENA:Griso, Susanna}}
{{ORDENA:Griso, Susanna}}
[[Categoria:Presentadors de televisió barcelonins]]
[[Categoria:Presentadors de televisió barcelonins]]
[[Categoria:Guanyadors del Premi Antena de Oro]]
[[Categoria:Guanyadors del Premi Antena de Oro]]
[[Pornografia]]

Revisió del 16:25, 8 oct 2019