Metròpolis de Lídia: diferència entre les revisions

Contingut suprimit Contingut afegit
m Tipografia
m Enllaços
Línia 2: Línia 2:
'''Metròpolis de Lídia''' (també coneguda com a '''''Metròpolis de Jònia''''') fou una ciutat de [[Satrapia de Lídia|Lídia]], prop de l'actual [[Torbalı]], en el camí entre [[Esmirna]] i [[Efes]]. Produïa un vi molt apreciat.
'''Metròpolis de Lídia''' (també coneguda com a '''''Metròpolis de Jònia''''') fou una ciutat de [[Satrapia de Lídia|Lídia]], prop de l'actual [[Torbalı]], en el camí entre [[Esmirna]] i [[Efes]]. Produïa un vi molt apreciat.


La ciutat es troba a uns 40 quilòmetres al sud-est de la moderna metròpoli turca d'[[Izmir]]. El professor Recep Meriç, de la Universitat Dokuz Eylül a Izmir, va començar amb el treball de camp a la ciutat el 1972. Les excavacions iniciades el 1989 han tret a la llum restes dels períodes [[Període hel·lenístic|hel·lenístic]], de l'[[antiga Roma]], [[Bizanci]] i de l'[[Imperi Otomà|Imperi otomà]]. És possible que els habitants de Metròpolis haguessin mantingut contactes amb els primers habitants de [[Troia]], en el neolític tardà. Hi ha restes que confirmarien una possible influència dels [[hittites]]; de fet, hi havia un Regne hittita tan sols a 30 km d'aquest indret.
La ciutat es troba a uns 40 quilòmetres al sud-est de la moderna metròpoli turca d'[[Izmir]]. El professor Recep Meriç, de la Universitat Dokuz Eylül a Izmir, va començar amb el treball de camp a la ciutat el 1972. Les excavacions iniciades el 1989 han tret a la llum restes dels períodes [[Període hel·lenístic|hel·lenístic]], de l'[[antiga Roma]], [[Bizanci]] i de l'[[Imperi Otomà]]. És possible que els habitants de Metròpolis haguessin mantingut contactes amb els primers habitants de [[Troia]], en el neolític tardà. Hi ha restes que confirmarien una possible influència dels [[hittites]]; de fet, hi havia un Regne hittita tan sols a 30 km d'aquest indret.


== Galeria ==
== Galeria ==

Revisió del 10:53, 19 oct 2019

Plantilla:Infotaula geografia políticaMetròpolis de Lídia
Imatge

Localització
Map
 38° 07′ 30″ N, 27° 19′ 21″ E / 38.125°N,27.3225°E / 38.125; 27.3225
EstatTurquia
ProvínciesProvíncia d'Esmirna Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Metròpolis de Lídia (també coneguda com a Metròpolis de Jònia) fou una ciutat de Lídia, prop de l'actual Torbalı, en el camí entre Esmirna i Efes. Produïa un vi molt apreciat.

La ciutat es troba a uns 40 quilòmetres al sud-est de la moderna metròpoli turca d'Izmir. El professor Recep Meriç, de la Universitat Dokuz Eylül a Izmir, va començar amb el treball de camp a la ciutat el 1972. Les excavacions iniciades el 1989 han tret a la llum restes dels períodes hel·lenístic, de l'antiga Roma, Bizanci i de l'Imperi Otomà. És possible que els habitants de Metròpolis haguessin mantingut contactes amb els primers habitants de Troia, en el neolític tardà. Hi ha restes que confirmarien una possible influència dels hittites; de fet, hi havia un Regne hittita tan sols a 30 km d'aquest indret.

Galeria

Enllaç extern

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Metròpolis de Lídia